Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
20.06

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mersin Anja Klinar Damir Dugonjić

Petek, 21. 6. 2013, 20.06

3 leta, 4 mesece

Klinarjeva že prvi dan z zlatim in srebrnim leskom okoli vratu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slavje v slovenskem plavalnem taboru je poskrbela Anja Klinar, ki je dvakrat stopila na oder za zmagovalke. Gorenjka si je priplavala zlato na 200 metrov mešano in srebro na 400 prosto.

Že prvi tekmovalni dan je olimpijski bazen Yeni Olimpik Yüzme Havazu, ki je drugi dom plavalcev na sredozemskih igrah, srečno prizorišče za eno glavnih slovenskih orožij Anjo Klinar, ki je v dobrih 30 minutah svojo sredozemsko bero, ki je do Mersina štela štiri kolajne, povečala še za dve. V svoji prvi disciplini na 200 metrov mešano je poskrbela, da je zadonela Zdravljica, vse nasprotnice je namreč ugnala za skoraj dve sekundi. Drugič se je v vodo podala na 400 metrov prosto in zaostala le za Italijanko Martino De Memme, ki je bila tokrat neulovljiva. Z dvema kolajnama okoli vratu je po tekmi z nasmehom na obrazu, a utrujena, takole strnila misli: ''Počutim se zelo utrujeno, saj sem imela dve disciplini eno za drugo. Vesela sem zmage in tudi drugega mesta. Rezultati so več kot odlični, odplavala sem svoj najboljši rezultat v navadnih kopalkah, tako da je to dober obet za naslednje dni, ko me čakata moji paradni disciplini 400 metrov mešano in 200 metrov delfin, na kateri že komaj čakam.'' Gorenjka bo v prihodnjih dneh imela naporen urnik. In kaj si obeta? ''Zdaj bo veliko lažje plavati, saj imam že dve kolajni, tako da bom šla lahko še bolj sproščeno v tekmo. Mislim, da imam velike možnosti za osvojitev še kakšne. Upam, da se mi bo poklopilo.''

Dugonjić še ni pravi, Vozlova brez norme za SP

Drugi slovenski adut za kolajne Damir Dugonjić po tekmi ni bil prešerne volje. Na 100 metrov prsno je ostal brez kolajne, priplaval je na peto mesto. Ravenčan, katerega glavni cilj je tempiranje forme na svetovno prvenstvo, je po tekmi strnil misli: ''Prvi štart v finalu se mi ni posrečil. Nisem še tam, kjer hočem biti. Preveč sem utrujen, preveč na silo plavam in porabljam energijo, kar se pozna na koncu. Začel sem kar dobro, skok mi je uspel, potem pa mi je drugih 50 metrov zmanjkalo tiste svežine, da bi lahko nadaljeval. Nisem še v pravi tekmovalni formi, kar se pozna, saj se je težko aktivirati.'' Pred Dugonjićem, za katerega so to premierne sredozemske igre, sta še dve disciplini, in sicer se bo v boj podal še na 50 in 200 metrov prsno.

S štartnega bloka se je v lovu na normo za julijsko svetovno prvenstvo pognala tudi Tjaša Vozel, ki ji zadnjega vlaka za Barcelono v disciplini 100 metrov prsno ni uspelo ujeti. Najstnica bo v prihodnjih dneh poskusila doseči normo še na pol krajši razdalji, čaka pa jo tudi nastop v štafeti 4X100 metrov mešano. Kot zadnje slovenske predstavnice prvega plavalnega dne so v bazen skočile plavalke štafete 4X100 metrov prosto. V postavi Mojca Sagmeister, Špela Bohinc, Neža Marčun in Lucija Kous so dekleta priplavala na šesto mesto.

V dopoldanskem delu je nastopilo še pet plavalcev. Za finalne boje na 100 metrov prsno sta bila prepočasna Matjaž Markič in Tanja Šmid, ki je brez finala ostala še v disciplini 200 metrov mešano. Na najkrajši, 50-metrski razdalji, smo imeli v vodi dve ''železi'', a sta Lucija Kous in Robert Žbogar tekmovanje v hrbtnem slogu zaključila po predtekmovanju, Martin Bau pa je obstal v predtekmovanju na 400 metrov prosto.

Ne spreglejte