Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
26. 4. 2017,
19.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Wembley boks Anthony Joshua Vladimir Kličko

Sreda, 26. 4. 2017, 19.15

6 let, 7 mesecev

V soboto, 29. aprila na Wembleyju: Joshua vs. Kličko

Kličko odločen kot še nikoli: Poraz ne pride v poštev #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Vladimir Kličko | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vladimir Kličko, ki je pred porazom s Tysonom Furyjem leta 2015 več kot deset let vladal v težki kategoriji, priznava, da je 14 let mlajši Britanec Anthony Joshua njegov največji in najmočnejši nasprotnik do zdaj. 

Teh ni bilo malo, saj bo izkušeni ukrajinski boksar, ki je profesinalec postal leta 1996, v soboto na Wembleyju v svoji profesionalni karieri nastopil še 69. Ima 64 zmag (53 z nokavtom ali tehničnim nokavtom) in štiri poraze. Boksarja se bosta udarila za naslove po različicah WBA, IBF in IBO.

''V soboto se bom soočil z največjim in najmočnejšim nasprotnikom do zdaj. Ste sploh videli te mišice? Ste videli tega fanta, kako nevaren je videti? Do zdaj ga je 18 mož poskušalo premagati, a brez uspeha. Prav vsi so popadali po tleh,'' je ob pristanku na letališču Biggin Hill v London za Sky Sports News dejal 41-letni boksarski veteran.

V soboto bo pokalo na Wembleyju: 

''Imam adut, ki ga bom morda tudi izkoristil''

Anthony Joshua je aktualni svetovni prvak težke kategorije po različici IBF. Do zdaj mu noben nasprotnik ni mogel priti niti blizu, a Kličko pravi, da ve, kaj mora storiti. | Foto: Reuters Anthony Joshua je aktualni svetovni prvak težke kategorije po različici IBF. Do zdaj mu noben nasprotnik ni mogel priti niti blizu, a Kličko pravi, da ve, kaj mora storiti. Foto: Reuters Vseeno je Ukrajinec odločen, da se vrne tja, kjer je vladal toliko časa. Drugi zaporedni poraz ne pride v poštev.

''V moji glavi ni niti najmanjšega dvoma, da ne bi zmogel premagati Joshue. Poraz ne pride v poštev,'' je še dodal in priznal, da je svojega nasprotnika dobro proučil in da pozna njegove šibke točke.

''Poznava se zelo dobro. Za nama je dovolj rund, da veva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega. Imam adut, ki ga bom morda izkoristil, morda ne. Odvisno, kako se bo borba odvijala. To vendarle ne bo trening in 'spariranje', ampak trd boj dveh mož, ki sta odločena zmagati za vsako ceno,'' je še dodal 198 centimetrov visoki Ukrajinec.

Kdo bo zmagovalec boksarskega spektakla na Wembleyju?

  • Anthony Joshua
    46,08 %
    359 glasov
  • Vladimir Kličko
    53,92 %
    420 glasov
Oddanih 779 glasov

Boksarski spektakel na slovitem Wembleyju v Londonu, na katerem se bo zbralo 90 tisoč ljubiteljev boksa, bo v soboto predvidoma ob 23. uri.

Ne spreglejte