Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2015,
14.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

plavanje Kranj

Petek, 5. 6. 2015, 14.08

8 let

Kdo bo ulovil zadnji vlak za svetovno plavalno prvenstvo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kranj bo ta konec tedna gostil odprto državno prvenstvo v plavanju. To bo hkrati tudi zadnji rok za uvrstitev v člansko reprezentanco, ki jo avgusta v Kazanu čaka nastop na svetovnem prvenstvu.

Oba dneva se bo finale začel ob 17. uri, prirediteljem pa je uspelo zagotoviti izredno zanimivo konkurenco najboljšim Slovencem.

V ospredju bo nedvomno dvoboj italijanskega zvezdnika Fabia Scozzolija z Ravenčanom Damirjem Dugonjićem na 50 in 100 metrov prsno. Na krajši razdalji se bo predstavil tudi koprski veteran Matjaž Markič.

V ženski konkurenci bodo po tradiciji zanimive discipline kravla, kjer je močna interna konkurenca v Sloveniji, tokrat pa bo za še zanimivejše finale poskrbelo tudi nekaj tujih zvezdnikov.

V ženski konkurenci bo zanesljivo izstopal tudi dvoboj Tanje Šmid in Tjaše Vozel na 200 metrov prsno, saj sta tekmovalki letos po izidih izredno izenačeni, zadnji medsebojni obračun pa je pred tedni v Ljubljani dobila Šmidova. Dodatna spodbuda bo tekma proti Italijanki Elisi Celli, ki ima najboljši prijavljeni čas v tej disciplini.

Le peščica si lahko prisluži vozovnico za Kazan

"Na tekmi od reprezentantov, ki so v različnem obdobju priprav, pričakujem tudi različne dosežke. Nekateri so pač še v polnem treningu, spet drugi so se na tekmo tudi pripravili. Peščica je tudi tistih, ki se še lahko priključi enajsterici z izpolnjeno normo za nastop na svetovnem prvenstvu," je pred tekmo povedal slovenski selektor Miha Potočnik.

Za olimpijski festival evropske mladine še deset prostih mest

Za Potočnika bo zanimiv tudi nastop mlajših plavalcev. "Ob članski reprezentanci se bodo v Kranju predstavili tudi vsi potniki na evropske igre v Bakuju, zelo zanimivo pa bo tudi v kadetski konkurenci, saj je v Kranju tudi zadnji rok za uvrstitev v reprezentanco, ki bo v Tbilisiju nastopila na olimpijskem festivalu evropske mladine. V tej je prostora za deset tekmovalcev," še pravi Potočnik.

Ne spreglejte