Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2019,
13.44

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Niko Testen Eva Alina Hočevar Peter Kauzer

Nedelja, 1. 9. 2019, 13.44

4 leta, 7 mesecev

Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah (Markkleeberg)

Kauzer sedmi, Hočevarjeva deseta na predzadnji tekmi svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Peter Kauzer | Peter kauzer je v Nemčiji priveslal do 7. mesta. | Foto Nina Jelenc

Peter kauzer je v Nemčiji priveslal do 7. mesta.

Foto: Nina Jelenc

S finalnimi vožnjami kanuistk in kajakašev se je v nemškem Markkleebergu končala četrta tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Slovenija je imela zadnji dan tekmovanja v finalu dva predstavnika: Peter Kauzer je bil med kajakaši sedmi, Eva Alina Hočevar pa deseta v konkurenci kanuistk.

Po sobotnih zmagovalnih stopničkah kanuista Luke Božiča je imela slovenska ekipa v nedeljo v igri za najvišja mesta še dva predstavnika. Med kajakaši je v finalu veslal Peter Kauzer in se na koncu uvrstil na sedmo mesto.

Hrastniški kajakaš je v polfinalu zasedel četrto mesto z dobro sekundo zaostanka za Avstralcem Lucienom Delfourjem, ki je vodil po polfinalu. V finalu pa je Kauzer nato z dotikom na trinajstih vratih tekmo končal na sedmem mestu, pet sekund in pol za zmagovalcem Čehom Vitom Prindišem, sicer letošnjim evropskim prvakom.

Na drugo mesto je priveslal Avstralec Lucien Delfour, na tretje pa Čeh Jiri Prskavec.

Niko Testen je le za sedem stotink sekunde ostal brez finala.  | Foto: Nina Jelenc Niko Testen je le za sedem stotink sekunde ostal brez finala. Foto: Nina Jelenc

Testenu zmanjkalo nekaj sreče

Odličen polfinalni nastop je uspel Niku Testenu, ki mu je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče, saj je le za sedem stotink sekunde ostal brez finalnega nastopa in bo Nemčijo zapustil z 12. rezultatom. V polfinalu je veslal še Martin Srabotnik in bil 39.

Hočevarjeva že tretjič zapored do finala

Še na tretji zaporedni letošnji tekmi svetovnega pokala pa je preboj v finale uspel mladi slalomistki Evi Alini Hočevar, sicer tudi dobitnici kolajne z mladinskega svetovnega prvenstva. Najboljši rezultat na letošnjih svetovnih pokalih ji je uspel v Tacnu, ko je bila sedma, tokrat pa je bila tako kot v Bratislavi deseta. V finale se je prebila z devetim časom polfinala.

17-letni Evi Alini Hočevar je napaka odnesla še boljšo uvrstitev.  | Foto: Nina Jelenc 17-letni Evi Alini Hočevar je napaka odnesla še boljšo uvrstitev. Foto: Nina Jelenc

V odločilni vožnji dneva je bila na dveh merjenih vmesnega časa hitrejša od prve tekmovalke v cilju, a ji je nato napaka v zadnjem delu proge prinesla večji časovni zaostanek, ki jo je uvrstil na deseto mesto.

Med kanuistkami je zmagala Španka Nuria Vilarrubla, štiri stotinke je za njo zaostala Čehinja Tereza Fišerova, na tretje mesto pa je prišla Avstralka Jessica Fox, ki je zaostala za 16 stotink.

Slalomiste na divjih vodah v letošnji sezoni čaka le še ena tekma za svetovni pokal, in sicer prihodnji konec tedna v Pragi.

Ne spreglejte