Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2013,
19.26

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer Janoš Peterlin

Nedelja, 5. 5. 2013, 19.26

4 leta, 6 mesecev

Kauzer blestel v Bratislavi, dober tudi Peterlin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kajakaša Peter Kauzer in Janoš Peterlin sta odlično nastopila na tekmi v Bratislavi, kamor so ju, na sicer interne izbirne tekme, povabili slovaški organizatorji.

V dveh tekmovalnih dneh sta se Slovenca izkazala, saj je bil Kauzer med kajakaši najboljši tako v soboto kot v nedeljo, Peterlin pa je zasedel drugo in tretje mesto. V Franciji je na dveh tekmah pokala Pirenejev tekmoval Dejan Kralj. V Foixu je bil četrti, v Pauju pa je obstal v polfinalu.

Pred izbirnimi tekmami, ki slovenske tekmovalce čakajo v drugi polovici maja, številni tekmovalci v tednih pred pričetkom bojev za mesta v reprezentanci nastopajo na različnih tekmah po Evropi. Potem, ko so nekateri slalomisti že tekmovali v Nemčiji, Španiji in na Slovaškem, so bili ta teden dejavni kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Dejan Kralj. Prva dva sta se udeležila tekme v Bratislavi, Kralj pa je po prvi tekmi za pokal Pirenejev v La Seu d'Urgellu nastopil še na preostalih dveh, čeprav je večina Slovencev po tekmi v Španiji odpotovala domov.

V Bratislavi sta se izkazala tekmovalca hrastniškega kluba Peter Kauzer in Janoš Peterlin. Kauzer, ki mu proga na Slovaškem še posebej leži, saj je tu osvojil tako naslov svetovnega kot evropskega prvaka, je bil najboljši v obeh tekmovalnih dneh. V soboto je zmagal s prednostjo 1,41 sekunde pred Slovakom Martinom Halčinom, tretje mesto pa je osvojil Janoš Peterlin. S še večjo prednostjo je Kauzer slavil v nedeljo, ko je bil od Peterlina hitrejši za dobre štiri sekunde in pol. Tretje mesto je osvojil Martin Halčin.

Dejan Kralj pa je tekmoval na drugem koncu Evrope, v Franciji. Že sredi tedna je nastopil na drugi tekmi za pokal Pirenejev v Foxiu, kjer je osvojil četrto mesto. Zmagal je Francoz Benjamin Travostino, drugi je bil Argentinec Thomas Bersinger, tretji pa Španec Samuel Hernanz. Slednji je bil najboljši kajakaš na tekmi v Pauju, ki je potekala ta vikend. Na drugo mesto je priveslal njegov rojak Joan Crespo, tretji pa je bil Francoz Mathieu Biazizzo. Dejan Kralj je imel na tekmi veliko težav, saj je v polfinalu prejel 52 kazenskih sekund in bil 40.

Ne spreglejte