Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 11. 2008,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 9. 11. 2008, 17.20

8 let

Karateisti odpotovali na Japonsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo zjutraj je z letališča Jožeta Pučnika poletela članska reprezentanca Slovenije v karateju, ki bo od 13. do 16. novembra nastopila na 19. Svetovnem prvenstvu za člane in članice v Tokiju.

Slovenijo bo na Japonskem zastopalo devet tekmovalcev.

Od tega prvenstva največ pričakuje Svetovna karate zveza (WKF), saj bo ves čas pod budnim očesom predstavnikov Olimpijskega komiteja. Slovenska šestnajstčlanska odprava se bo v Tokiju predstavila v pravi luči, saj je nastop v deželi, kjer je karate doma, čast in dodaten motiv. Na to prvenstvo so odpotovali tudi štirje mednarodni sodniki, od katerih se Primož Debenak in Zdenko Miklavc že lahko pohvalita s svetovno licenco, Mladen Kutnjak in Andrej Cafuta pa se bosta zanjo potrudila. Vodja slovenske delegacije bo predsednik KZS Igor Zelinka, ki se bo udeležil tudi kongresa Svetovne karate federacije (WKF). Tekmovalni del reprezentance je sestavljen iz devetih karateistov. Špela Muha (Zmaj Ljubljana) in Bor Dereani (Lovrenc na Pohorju) bosta nastopila v kategoriji kate posamezno v petek dopoldan, še prej, v četrtek pa bodo na tatami stopili tekmovalci v športnih borbah. Ivi Peternel (Kranj) in Vesni Bezgovšek (Polzela) se bo priključila Špela Muha v kategoriji ekipnih bojev za dekleta.

Fantje pa upajo na neposreden preboj med 32 ekip sveta, v nasprotnem primeru bodo morali skozi sito kvalifikacij. Ekipo sestavljajo Zlatko Tkalec in Matija Matijevič (Zmaj Ljubljana), Jan Merc (Šiška), Mladen Stojnič (DBV Velenje) in Jure Toman (Samurai Nova Gorica). V nadaljevanju prvenstva bodo nastopili še v posamičnih kategorijah, Iva v kategoriji do 53 kg ter absolutno, Zlatko do 70 kg, Matija do 75 kg in absolutno, Jan do 80 kg in Mladen nad 80 kg,

Tekmovalce bosta vodila trener reprezentance za kate Livius Bunda in predsednik Trenerske komisije ter trener reprezentance v športnih bojih Jani Merc.

Spisek potnikov za SP je znan že dolgo in sestavljen iz zelo izkušenih karateistov. Priprave so potekale brez posebnih težav, intenzivno in z mnogo vloženega truda, tako tekmovalcev kot trenerjev. Pričakovanja niso tako visoka, vodstvo tekmovanja bi bilo zadovoljno že s 7. mestom, vendar medalja je in mora biti cilj vsakega športnika in slovenskega karateja. Kaj je realnost bomo izvedeli do konca prihodnega tedna.

Ne spreglejte