SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Saitama, svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju

Kaori Sakamoto ubranila naslov svetovne prvakinje v umetnostnem drsanju

0,02

termometer

Kaori Sakamoto | Kaori Sakamoto ob odsotnosti ruskih tekmovalk ostaja svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju.  | Foto: Guliverimage
Kaori Sakamoto ob odsotnosti ruskih tekmovalk ostaja svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju. Foto: Guliverimage

Japonska zvezdnica umetnostnega drsanja Kaori Sakamoto je po prostem programu ubranila naslov svetovne prvakinje na domačem prvenstvu v Saitami. Tesno je ugnala predstavnico Južne Koreje Haein Lee, tretje mesto pa je pripadlo Belgijki Loeni Hendrickx. Edina Slovenka Daša Grm je nastop končala po kratkem programu, ko je bila 33.

Dvaindvajsetletna Kaori Sakamoto, sicer bronasta z lanskih olimpijskih iger v Pekingu, je imela drugi najboljši izkupiček prostega programa, a je imela že po kratkem dovolj veliko prednost za končno slavje.

Svetovna prvakinja lani v Montpellieru je na koncu zbrala 224,61 točke, s čimer je za slabe štiri točke ugnala Korejko Lee (220,94). Nekaj več je zaostala najboljša Evropejka Hendrickx (210,42).

V kratkem programu je nastopila edina Slovenka Daša Grm. Enaintridesetletna Celjanka je izpadla po kratkem programu, zasedla je 33. mesto med 35 tekmovalkami. Za uvrstitev v prosti program bi morala biti najmanj 24., za kar ji je zmanjkalo 7,62 točke.

Med športnimi pari sta v četrtek slavila domačina Riku Miura in Ryuichi Kihara. Srebro je pripadlo Američanoma Alexi Knierim in Brandonu Frazierju, bron pa Italijanoma Sari Conti in Niccolu Maciiju.

V soboto bosta padli še končni odločitvi med posamezniki in plesnimi pari.

Na prvenstvu še vedno ne smejo nastopati športniki iz Rusije, ki bi sicer sodili v krog kandidatov za odličja.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin