Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2013,
22.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sobota, 12. 1. 2013, 22.42

7 let, 12 mesecev

Kamničani osvojili Pliberk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 12. kroga srednjeevropske lige v pliberku premagali Posojilnico Dob s 3:1 (26, 23, -25, 33).

Odbojkarji Calcita Volleyballa so po nesrečnem porazu v polfinalu pokala Slovenije vse svoje misli preusmerili v državno prvenstvo, kateremu se bodo pridružili prvo soboto v februarju. Temu so tudi podredili trening, vendar pa to ne pomeni, da sta zanje preostali tekmi v srednjeevropski ligi nepomembni. Še vedno imajo teoretične možnosti, da se ob ugodnih rezultatih v zadnjih tekmah uvrstijo na zaključni turnir. In proti Dobljanom, s katerim so se Kamničani v letošnji sezoni srečali že trikrat, dvakrat v pokalu CEV, kjer so se po zlatem nizu v četrtfinale uvrstili avstrijski podprvaki, ki jih vodi njihov nekdanji trener Bogdan Kotnik, so možnosti obdržali. V izenačeni tekmi, v kateri le tretji niz ni imel podaljška, a je bil tudi ta izenačen, so jih še tretjič premagali, s tem pa nasploh v tem tekmovanju v sezoni prvič zmagali v gosteh.

Že sam začetek tekme je bil za kamniške odbojkarje nadvse obetaven, saj so bili v vodstvu ob prvem tehničnem odmoru, vodili pa so tudi še z 10:8. Z delnim izidom 5:1 so domači odbojkarji gostom ušli za dve točki, toda tudi na drugi tehnični odmor odšli slovenski podprvaki, ki so povedli še z 20:17, prvi pa so prišli tudi do zaključne žoge, vendar so po napaki Danijela in s točko v bloku do priložnosti za vodstvo z 1:0 prišli tudi domačini. Obe njihovi zaključni žogi je z uspešnim napadom odvzel Jan Planinc, ki je nato z asom Calcitovcem priboril še drugo zaključno žogo, ki jo je z uspešnim napadom unovčil Jan Pokeršnik.

V drugem nizu so si prvo večjo prednost priigrali Dobljani, ki so na drugi tehnični odmor odšli s tremi točkami prednosti. Vodili so tudi še s 17:14, a se Kamničani niso predali in po zaslugi Matjaža Sušca, ki je v zaključku niza zamenjal Danijela Pokeršnika, so na 21. točki izid izenačil in nato tudi povedli s 23:22. Niz je zaključil Jan Brulec, ki je blokiral Andreja Gruta.

Tudi v tretjem nizu je bil izid dolgo časa izenačen. V trenutkih nezbranosti kamniške ekipe so domači odbojkarji povedli z 20:16 in takrat je že vse dišalo po četrtem nizu. Po vrnitvi v igro Martina Hrasta, ki je začel tretji niz, a je moral igro zaradi udarca v glavo zapustiti pri 13. točki, je kamniška igra spet stekla in po treh zaporednih točkah je Bogdan Kotnik vzel polminutni odmor, kar pa Calcitovcev ni zmedlo in po dveh zaporednih blokih Brusa so povedli z 22:21. Vendar pa so domačini v končnici niza bili bolj zbrani, tako da so ta niz vendarle dobili.

A zamujena priložnost Kamničanov ni potrla, saj so v četrtem nizu povedli, s tremi točkami pa so vodili ob prvem tehničnem odmoru v četrtem nizu, toda vztrajni domačini, za katere igrajo kar štirje slovenski odbojkarji, so na štirinajsti točki prvič v četrtem nizu ujeli Kamničane. Marko Brumen je po polminutnem odmoru namesto Danijela Pokeršnika v igro vrnil Matjaža Sušca, kljub temu pa so Dobljani bili tisti, ki so si v zaključku niza priigrali dve točki prednosti (22:20). Odbojkarji Calcita so po atraktivni maratonski točki z napadom Sušca rezultat izenačili na 22:22 in pred nami je bila še ena napeta končnica, tokrat maratonska končnica, v kateri so imeli domači odbojkarji tri zaključne žoge za zmago, Kamničani pa so izkoristili svojo osmo in z napadom Žana Novljana zaključili niz, tem pa tudi tekmo.

Ne spreglejte