SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kajakaši evropski prvaki v ekipnih vožnjah

4

termometer

Zadnji dejanji evropskega prvenstva sta bili ekipni tekmi kanuistov in kajakašev. Svojo kakovost pa so pokazali naši kajakaši, ki so postali novi evropski prvaki.

Potem ko našim tekmovalcem v posamičnih vožnjah ni šlo vse po načrtih, so jim čolni najbolj stekli v ekipnih vožnjah. Slovenska reprezentanca je v postavi Peter Kauzer, Jure Meglič ter Simon Brus osvojila naslov evropskih prvakov. Fantje, ki so štartali kot drugi po vrsti, so progo odpeljali hitro in brez napak in tako drugo uvrščene Poljake premagali za pičlih 38 stotink, tretjega mesta pa se je veselila reprezentanca Francije, ki je za našimi zaostala 64 stotink. Že sami majhni zaostanki dajo vedeti, da je konkurenca med njimi izredno huda. Prav gotovo je to obliž na rano, potem ko so v posamičnih vožnjah vsi slovenski tekmovalci ostalih praznih rok. "Ta zmaga je bila velik obliž na finale v posamičnih vožnjah, kjer sem zaradi kakšnega centimetra dobil 50 kazenskih sekund. Škoda za ta finale, v katerem sem se res dobro počutil," je hitel razlagati Meglič, ki ga je že čakala razglasitev. "Moram povedati, da je v moštvenih vožnjah bistveno težje veslati drugi kot pa tretji. Na tem mestu sem veslal prejšnja leta. S Petrom in Simonom smo se odlično 'poklopili' in super odveslali progo," je še povedal 'Đuro', ki je že lani skupaj s Petrom Kauzerjem in Dejanom Kraljem osvojil srebrno medaljo v moštvenih vožnjah na EP v Bratislavi.

Med kanuisti, kjer ni bilo slovenskih predstavnikov, so naslov evropskih prvakov pričakovano osvojili Francozi, drugi so bili reprezentanti Nemčije, tretji pa Čehi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin