Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2013,
10.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jože Časar Eva Mori

Sobota, 25. 5. 2013, 10.51

7 let, 12 mesecev

Kadetinje meljejo v Peruju: Še druga zmaga Časarjevih izbrank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenske kadetinje, ki v Limi nastopajo na turnirju za pokal Unique, so tudi na svoji drugi tekmi zabeležile zmago. Po Dominikanski republiki so na kolena spravile še Tajke.

Selektor slovenske kadetske reprezentance Jože Časar je na drugi tekmi turnirja v Limi v nekoliko zamenjal začetno postavo v primerjavi z uvodno tekmo proti Dominikanski republiki, saj je v bloku namesto Katje Mihevc priložnost dobila Sara Đukić. Čeprav se tekma za Časarjeve izbranke ni začela najbolj obetavno, saj so domačinke svetovnega prvenstva povedle s 4:1, ob tem pa dvakrat točko dosegle z blokom, je po uspešnem napadu Lane Ščuke na servis prišla Eva Mori, ki je z izvajanjem začetnih udarcev končala ob slovenskem vodstvu s 7:4. Do odločilne prednosti za zmago v uvodnem nizu so mlade Slovenke prišle spet po zaslugi servisov kapetanke Eve Mori, ki je s tremi zaporednimi asi poskrbela za vodstvo s 17:11. Do konca niza so Tajke osvojile le še štiri točke, zadnjo v prvem nizu pa je za slovensko reprezentanco dosegla Anita Sobočan.

V drugem nizu se je Časar odločil za zamenjavo na mestu organizatorke igre. Namesto Morijeve je v igro vstopila Tina Korošec, ki je dobro opravila svojo nalogo, kajti na prvi tehnični odmor so Slovenke odšle s prednostjo kar sedmih točk. S tremi zaporednimi asi se je v tem obdobju igre izkazala Anita Sobočan. Ko so po njenem uspešnem napadu slovenske odbojkarice povedle s 16:7, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz pripadel njim. Z uspešnim napadom in blokom ga je končala Ela Pintar. Že po drugem tehničnem odmoru drugega niza, je Časar iz igre potegnil še Lano Ščuko, vanjo pa je vstopila Katja Mihalinec. Zaradi težav na sprejemu in številnih lastnih napak, so Tajke v tretjem nizu povedle s 7:3. Toda spet je bil servis tisti, tokrat Nike Markovič, ki je Slovenke popeljal do vodstva z 10:8. Tajke so v nadaljevanju niza izid še nekajkrat izenačile, zadnjič pri izidu 20:20, tekma pa se je končala po dveh neuspešnih napadih tajskih odbojkaric.

Slovenke se bodo tako v velikem finalu pomerile proti domačinkam. "Predvsem smo zelo dobro izvajale začetne udarce, saj smo naredile le pet napak, dosegle pa trinajst asov. Dobro smo igrale tudi v bloku, medtem ko moramo učinkovitost v napadu in sprejem še nekoliko popraviti. Proti Peruju bomo morale paziti predvsem na Angelino Leyvo in Katherino Regaldo. Če bomo uspele zaustaviti njiju, se nimamo česa bati, je po zmagi nad Tajkami povedala kapetanka slovenske reprezentance Eva Mori.

Ne spreglejte