Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 1. 2013,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Slabe

Sreda, 23. 1. 2013, 13.03

8 let

Jerala: Že uvrstitev med TOP 12 je uspeh

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Evropska pot je za ACH Volley v tej sezoni končana. Italijanski Cuneo je bil prepričljivo boljši na obeh tekmah in se zasluženo uvrstil v TOP6. Uvrstitev v izločilne boje je za ACH vseeno lep uspeh.

Če Ljubljančanom doma ni uspelo slovitemu tekmecu odščipniti niza, jim je to uspelo na povratni tekmi, ko so v svoj žep pospravili tretji niz in z njim za eno leto pomahali v slovo evropskim tekmovanjem. Trener ''oranžnih'' Luka Slabe, ki je tik pred povratno tekmo izgubil še drugega sprejemalca tekom sezone, po Srbu Urošu Kovačeviću, je klub zapustil še Američan Jayson Jablonsky, je povratno tekmo v Cuneu na mestu sprejemalca začel z Alenom Šketom, sicer korektor, ki je pričakovano šepal na sprejemu. Zanimivo je, da Šket niti ni bil najslabši v tem elementu igre pri Ljubljančanih, to mesto je pripadlo liberu Alešu Fabjanu, ki je imel enak odstotek sprejetih servisov kot Šket, a je bil slabši v kategoriji idealno sprejetih, ''pojedel'' pa je tudi štiri ase. Šket na drugi strani dva. ''Moramo čestitati Cuneu za zmago in se zavedati dejstva, da je uvrstitev med najboljših 12 ekip v Evropi lep uspeh. Izgubili smo proti odlični ekip. Italijanska ekipa je na nas pritiskala s servisi, mi pa smo imeli slab sprejem, kar je na koncu odločilo. Prav tako so odlično igrali v bloku in tako onemogočali našim napadalcem, da bi uspešno zaključevali napade,'' so bile besede Slabeta takoj po tekmi. Cuneo je res izvrstno igral v bloku, saj so goste z njim uspešno zaustavili, kar sedemnajstkrat. Od teh jih je pet dosegel Sokolov, po štiri pa Antonov in Kohut.

''Še vedno dovolj močna ekipa''

Z izpadom iz lige prvakov niso preveč razočarani niti v vodstvu ACH Volleyja. ''Že uvrstitev med dvanajst oziroma trinajst ekip v najmočnejšem tekmovanju na svetu je uspeh in v skladu s cilji, ki smo si jih zastavili pred sezono,'' pravi podpredsednik upravnega odbora Ljubljančanov, Aleš Jerala, ki je na kratko tudi pokomentiral odhode igralcev iz ACH Volleyja, česar v prejšnjih nismo bili navajeni: ''V klubu se prilagajamo razmeram v športu, ki finančno gledano niso rožnate. Medtem ko ugodni ponudbi za Kovačevića s strani Modene, nismo mogli reči ne, pa Jayson ni pokazal tistega, kar se je od njega pričakovalo.'' Pred nadaljevanjem sezone bo ACH na mestu sprejemalca zelo oslabljen. ''Oranžne zmaje'' čaka še zaključni turnir v ligi MEVZA in pa seveda zaključek državnega prvenstva. Se bodo Ljubljančani morebiti še kaj okrepili? ''Mogoče je, da pripeljemo kakšnega sprejemalca, a le če bo ponudba ugodna. A tudi brez njega menim, da imamo še vedno dovolj močno ekipo,'' je še zaključil Jerala.

Ne spreglejte