SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ivan Levak novi predsednik GZS

3

termometer

Ivan Levak je bil na volilni seji skupščine Gimnastične zveze Slovenije v Ljubljani imenovan za novega predsednika krovne nacionalne organizacije telovadcev.

Levak je bil edini kandidat za predsednika GZS. Dosedanji predsednik Klemen Bedenik se po dveh mandatih, na čelu zveze je bil od leta 2005, tako poslavlja. Skupščine, ki jo je Bedenik ganjeno začel z minuto molka v spomin na letos preminulo Zdenko Cerar, med drugim nekdanjo telovadko in dolgoletno članico GZS, se je udeležilo 23 društev od 43 z glasovalno pravico.

Levaka, ki v GZS deluje že 12 let, njegovo delovanje je bilo večinoma usmerjeno v mednarodno dejavnost, je podprlo 21 društev, mandat pa bo nastopil 1. januarja. "Izvolitev je bila pričakovana, glede na to, da sem bil edini kandidat. A sama izvolitev še ne pomeni ničesar, naša naloga se sedaj šele začenja. To ni le moja naloga, ampak naloga vseh nas. Vseh novo izvoljenih strokovnih organov, društev in športnikov, da skupaj ustvarimo pozitivno razmišljanje o razvoju športa kot takšnega in seveda razvoju vrhunskega športa, za kar je gimnastična zveza odgovorna v prvi vrsti," je po izvolitvi dejal Levak, ki je za eno od prioritet v svojem mandatu izpostavil izpolnitev 40 let dolge obljube o prvem sodobnem nacionalnem gimnastičnem centru, dokončanje gimnastičnega centra Cerar - Pegan - Petkovšek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin