Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
7. 6. 2014,
19.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer poškodba

Sobota, 7. 6. 2014, 19.37

7 let, 12 mesecev

Huda poškodba Petra Kauzerja: Bil sem v šoku

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za slovensko kajakaško reprezentanco se sobotni svetovni pokal končal bolj klavrno, saj je na tekmi hujšo poškodbo staknil najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer.

Očitno Petru Kauzerju olimpijska proga v Londonu ni naklonjena. Leta 2012 se mu je izmuznila tako želena olimpijska medalja, na prvi tekmi letošnjega svetovnega pokala pa si je Kauzer izpahnil ramo, tako da je letošnja sezona zanj pod velikim vprašajem. Na eni kombinaciji mu je voda zagrabila bok čolna, se prevrnil in z veslom udaril ob umetno oviro. V tistem trenutku je prišlo do poškodbe. "Naredil sem eskimski obrat in želel nadaljevati, ugotovil sem, da mi roka sploh ne funkcionira, tako da so me samo še potegnili na kopno," so bile uvodne besede dvakratnega svetovnega prvaka.

Petra Kauzerja smo ujeli na letališču, ko je skupaj s svojim očetom čakal na letalo za v Ljubljano, kjer naj bi ga na letališču že čakal fizioterapevt. "Diagnoza še ni znana. V bolnici sem bil na rentgenu. Glede na situacijo kaže kar dobro, več pa bo znano po magnetni resonanci, ki jo bom imel v nedeljo ali v ponedeljek. Šele takrat bomo videli, kako bo se bo zadeva naprej razvijala. Smo se že pogovarjali, da ne bom pod nobenim pogojem izsiljeval svetovno prvenstvo, poškodbo želim do konca pozdraviti," je razlagal Kauzer, ki naslednji teden v domačem Tacnu zagotovo ne bo nastopil. A kljub nesreči ostaja Peter optimističen.

Še dobro, da je bil zraven slovaški zdravnik

Po nesrečnem dogodku so našemu asu vsi priskočili na pomoč, tudi z ostalih reprezentanc. "Na žalost se je zgodila nesreča. Če se je to moralo zgoditi, še dobro, da se je to leto in naslednje ali čez dve leti, ko je olimpijska sezona. Še dobro, da je bil zraven slovaški zdravnik, ki je res strokovnjak. On sam mi je ramo nazaj nastavil, tako da sem imel po desetih, maksimalno petnajstih minutah ramo že na svojem mestu. To je bilo ključnega pomena. Prej, ko imaš ramo nastavljeno nazaj, manjše so posledice. Tudi z ostalih ekip so priskočili na pomoč in menda je bila tudi cela slovenska reprezentanca zraven. Vsem bi se rad zahvalil za podporo. V tistem trenutku sem bil v šoku in nisem popolnoma registriral okolice. Zdaj nimam kaj, še vedno diham in sem na dveh nogah," se je še za konec na svoj račun pošalil Hrastničan.

Ne spreglejte