Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2022,
11.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

veslanje Rajko Hrvat

Nedelja, 14. 8. 2022, 11.50

1 leto, 8 mesecev

EP v veslanju

Rajko Hrvat brez kolajne, lahki dvojec tretji, a brona ne dobi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Rajko Hrvat | Rajko Hrvat | Foto VZS

Rajko Hrvat

Foto: VZS

Rajko Hrvat je bil četrti v finalu v lahkem enojcu na evropskem prvenstvu v veslanju v Münchnu. Slovenska enojca sta bila deveta, slovenski lahki dvojec pa tretji, a kolajne zaradi premalo prijavljenih na tekmo ne bo dobil.

Rajko Hrvat se je v finale neolimpijske discipline uvrstil z drugim mestom v sobotnem polfinalu. Zlato je osvojil Grk Antonios Papakonstantinu, Hrvat je zaostal 14,07 sekunde. "Tekmece poznam. So iz večjih ter hitrejših čolnov in so imeli hitrejši zaveslaj, hitrejši odriv. Najstarejši za mano je bil 12 let mlajši od mene, kar se je poznalo. V tekmo sem šel odločen, a so tekmeci šli naprej. Boril do konca, a ostal, žal, brez medalje. Zelo sem razočaran. Do svetovnega prvenstva je še mesec dni. Treba bo trenirati in ostati zdrav. Za evropsko prvenstvo pa ... prihodnje leto. A to je že druga zgodba," je povedal 35-letni Hrvat.

Dva slovenska čolna v olimpijski disciplini s Filipom Matejem Pfeiferjem in Nino Kostanjšek sta tekmovala v finalu B, in sicer oba v enojcu. V finalu B sta bila tretja, skupno pa deveta. Najboljši dosežek je v konkurenci uspel Ljubljančanu Pfeiferju, ki je zaostal zgolj za dvema udeležencema lanskih olimpijskih iger v Tokiu, zmagal pa je olimpijski podprvak v enojcu, Norvežan Kjetil Borch. Pfeifer je v malem finalu po hudem boju zaostal le štiri stotinke za Monačanom Quentinom Antognellijem, 15. na lanskih olimpijskih igrah, prvi pa je bil, pričakovano, Borch, ki je bil 1,22 sekunde pred slovenskim predstavnikom.

Nik Ažbe Magajna in Jaka Malešič sta bila v finalu A med zgolj tremi lahkimi dvojci tretja. Po pravilih mednarodne zveze v takih primerih bronaste kolajne sploh ne podelijo. Zmagala sta Madžara Bence Szabo in Kalman Furko, Turka Enes Yenipazarli in Bayram Sonmez sta zaostala 8,51 sekunde, Slovenca pa sta zaostala 15,95 sekunde.

Ne spreglejte