Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2019,
17.37

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Deni Kožul Bojan Tokić Darko Jorgić Darko Jorgić

Sreda, 5. 6. 2019, 17.37

4 leta, 10 mesecev

mednarodni odprti turnir Hongkonga

Jorgič v Hongkongu med 32 najboljših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Darko Jorgić |  Darko Jorgič se je prebil med 32 najboljših v posamični konkurenci. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgič se je prebil med 32 najboljših v posamični konkurenci.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na mednarodnem odprtem turnirju Hongkonga v namiznem tenisu je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Darko Jorgič, ki se je prebil med 32 najboljših v posamični konkurenci. Od nadaljnjega tekmovanja sta se v drugem krogu predtekmovanja poslovila Bojan Tokič in Deni Kožul.

V Hongkongu sicer nastopa deset igralcev izmed najboljših 14. Med Slovenci je moral prvi za mizo Kožul, ki je v prvem krogu predtekmovanja premagal domačina Hwan To Yiuja s 4:0 (4, 5, 6, 4), zelo blizu napredovanja pa je bil 22-letni Logatčan tudi v drugem krogu, saj je proti Danielu Habesohnu vodil s 3:2 v nizih, a se je zmage s 4:3 (6, -9, -7, 8, -5, 8, 4) veselil deset let starejši Avstrijec, 28. igralec svetovne lestvice.

V drugem krogu predtekmovanja je bilo konec tudi za Tokiča, ki je proti Nemcu Ruwenu Filusu izgubil z 1:4 (3, -2, -9, -8, -10). Kožul in Tokič sta praznih rok ostala tudi med dvojicami, kjer sta v prvem krogu predtekmovanja izgubila proti slovaški dvojici Samuel Kaluzny in Lubomir Pistej z 1:3 (-8, -9, 6, -6).

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, Jorgič, ki je na Kitajskem za napredovanje na glavni turnir v odločilni tekmi izgubil proti Francozu Emmanuelu Lebessonu, 31. igralcu na svetovni lestvici, je turnir začel s prepričljivo zmago.

V drugem krogu predtekmovanja je bil s 4:1 (5, 9, 5, -10, 4) boljši od domačina Tianyi Jianga, njegova zadnja ovira na poti med 32 najboljših igralcev pa je bil Omar Assar. Trenutno 45. igralec svetovne lestvice dvoboja proti Egipčanu ni začel najbolje, saj je Assar zanesljivo dobil uvodni niz. Zato pa je bilo nadaljevanje za slovenskega državnega prvaka veliko boljše, saj je slavil s 4:1 (-6, 8, 9, 5, 5).

Preberite še:

Darko Jorgić
Sportal Jorgić za las ob glavni turnir na Kitajskem
Ne spreglejte