Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
16. 1. 2013,
13.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nikola Grbić ACH Volley

Sreda, 16. 1. 2013, 13.59

8 let

Grbić: Napaka je, če mislimo, da smo že opravili posel

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav ni veliko igral, je bil osrednja osebnost torkovega srečanja med ACH Volleyjem in Cuneom, srbski organizator igre Nikola Grbić. "Bitka je dobljena, vojna še zdaleč ne."

Prvega podajalca Cuena se je v Stožicah pričakovalo v prvi postavi od samega začetka, a je gostujoči trener Roberto Piazza ocenil, da je njegova ekipa lahko konkurenčna ljubljanski ekipi tudi brez Srba. Namesto njega je igri Italijanov dirigiral mladi 21-letni Nizozemec Nimir Abdel- Aziz, ki je v celoti gledano izvrstno opravil posel. Le ko se je tekma lomila, je Piazza potegnil asa iz rokava, ki sliši na ime Nikola Grbić, to je bilo ob koncu prvega in tretjega niza. "Skozi celotno srečanje smo hoteli ostati čim bolj zbrani in mirni, to nam je bolj ali manj uspelo, nato pa smo po dveh osvojenih nizih in vodstvu 8:1 v tretjem nizu nehali igrati. Niti nismo toliko grešili, kot smo samo čakali, da se tekma konča. Tekma se ni mogla končati v našo korist, zato smo se morali vnovič zbuditi. V moderni odbojki ni prostora za taktiziranje in ležernost, tekma se konča pri 25. točki, nič prej. ACH Volley je začutil, da lahko igra in njihova raven igre se je dvignila, na srečo smo bili v ključnih trenutkih niza bolj zbrani in dobili še tretji niz. Na srečo se nam je uspelo izvleči," je barvito opisal svoj pogled na torkov obračun izkušeni odbojkarski "dirigent", ki je, čeprav ni veliko igral, pod svoje ime vpisal eno točko.

''Ko nimaš česa izgubiti, si najbolj nevaren''

Le redko kdo v taboru ACH Volleyja verjame, da je na povratni tekmi v Cuneu prihodnji torek še možen preobrat. Povsem drugače pa razmišlja nekdanji srbski reprezentant, ki pravi, da posel še ni opravljen do konca: "Velika napaka je, če mislimo, da smo že opravili posel. Zmaga v Stožicah je le pol poti do uvrstitve med sedem najboljših ekip v Evropi. ACH Volley nima česa izgubiti in ekipa, ki tako razmišlja, je najbolj nevarna. Za njih nikakor ni katastrofa, da so izgubili proti Cuneu, če pa jim uspe zmagati, bi bili največji junaki. Slavila bi jih celotna Slovenija. Bitka je dobljena, vojna še zdaleč ne."

Na preostalih treh srečanjih, ki so poleg tekme v Stožicah potekale v torek, ni bilo večjih presenečenj. Macerata je s 3:0 zmagala v gosteh pri poljskih prvakih Resovii, Belchatow je zmagal v Turčiji, mogoče je malce presenetil moskovski Dinamo, ki je na kolena spravil svetovne prvake Trentino. Italijani bodo imeli popravni izpit pred domačim občinstvom. Drevi bosta na sporedu še dva obračuna, Berlin gosti branilca naslova iz Kazana, poljska ZAKSA pa belgijski Noliko.

Ne spreglejte