Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
20.56

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka

Petek, 11. 1. 2013, 20.56

7 let, 12 mesecev

Gladka zmaga Mariborčank na Madžarskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 11. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale madžarsko ekipo Teva Godollo s s 3:0 (23, 15, 17).

Slovenske prvakinje so v letošnjem prvenstvu še drugič s 3:0 premagale madžarsko ekipo Teva Godollo. Mariborčanke so imele nekaj težav z gostiteljicami le v prvem nizu, v drugem in tretjem pa so bile prepričljivo boljše. Prvi niz je mineval v izenačeni igri, ves čas pa so bile za točko ali dve v vodstvu gostje. Mariborska vrsta, ki je imela nekaj težav s sprejemom in napadom, je v drugi polovici niza zaigrala bolj zanesljivo in si v odločilnih trenutkih priigrala prednost treh točk (21:18). Domačinke so skušale doseči preobrat, a jim to ni uspelo, saj so gostje z zbrano igro obdržale prednost do konca niza.

Tudi v uvodnih minutah drugega niza je bila igra izenačena, občutnejšo prednost pa si je mariborska ekipa priigrala ob drugem tehničnem odmoru, največ po zaslugi odličnih začetnih udarcev, ko je povedla za pet točk. Tudi v nadaljevanju ni popuščala in gladko dobila niz.

Da so po kakovosti igre veliko boljše od madžarske ekipe, so Mariborčanke dokazale tudi v tretjem nizu. Povedle so z 8:6 in s 13:8, v nadaljevanju malo popustile in gostiteljice so se jim približale na dve točki zaostanka. Toda sledilo je novo obdobje premoči mariborske ekipe, ki je nizala točko za točko, povedla z 21:15 in zmagovalec tekme je bil odločen.

"Dekleta si zaslužijo pohvalo za odločno in zanesljivo igro. Še zlasti dobro so izvajala začetne udarce, ki so povzročali veliko težav domačim odbojkaricam, dosegla so tudi nekaj asov. Z novo zmago smo še bližje uvrstitvi na sklepni turnir. Toda čaka nas še pet zelo zahtevnih tekem proti ekipam, ki so prav tako v igri za sklepni turnir, tako da bo do konca prvenstva še zelo zanimivo," je po tekmi povedal pomočnik trenerja Nove KBM Branika, Matjaž Hafner.

Ne spreglejte