Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
9.10

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aaron Rodgers

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 9.10

2 leti, 2 meseca

Giants ponižali nebogljene prvake

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kolaps v 'tundri'. Trije 'fumbli', trije 'sacki' Aarona Rodgersa, osem izpuščenih žog in branilci naslova Packers so sezono lige NFL končali v polfinalu konference.

Izgubljena žoga v napadu, slabo pokrivanje v obrambi in Green Bay Packers so se že ob polčasu polfinalne tekme konference NFC proti New York Giants na domačem štadionu znašli v zaostanku z 10:20. Eli Manning je podal dva "touchdowna" do Hakeema Nicksa, ki je imel do odmora že prek 150 jardov. Drugi "touchdown" so dosegli v zadnji sekundi prvega polčasa. Če ne bi imel Manning ene prestrežene podaje, če ne bi Lawrenceu Tynesu blokirali prosti strel in če ne bi sodniki spregledali "fumble" Green Baya, bi prvaki pred nadaljevanjem tekme v ''zamrznjeni tundri'' (bila je prijetna stopinja pod ničlo) zaostajali že za 20 ali več točk.

Povsem neprepoznavni so se Packers na zelenico vrnili tudi po odmoru. Najprej si je Aaron Rodgers privoščil svoj prvi "fumble" v sezoni. Obramba New Yorka je ves čas pritiskala nanj, dvakrat se je znašel tudi na zadnji plati, če pa mu je že uspelo podati kakšno lepo žogo, so jo njegovi lovilci izpustili na tla. Na drugi strani je bil v drugem polčasu tudi napad Giantsov neučinkovit in tekma je ostala odprta. A le do 53. minute, ko je Ryan Grant izgubil žogo, Manning pa je v naslednji akciji podal "touchdown" do Maria Manninghama za 30:13. Zadnji žebelj v krsto Green Baya je s ''touchdownom'' po tleh zabil Brandon Jacobs. Končni izid na Lambeau Fieldu: 20:37. To je konec sezone za ekipo, ki je v rednem delu zmagala 15 tekem in izgubila le eno.

V nedeljo 22. januarja v finalu konference NFC Giants čakajo San Francisco 49ers, ki so v drugem polfinalu izločili drugo favorizirano ekipo, New Orleans Saints. V finalu konference AFC pa se bosta pomerili moštvi New England Patriots in Baltimore Ravens. Slednji so bili v drugi nedeljski tekmi z 20:13 boljši od Houston Texans. Pravzaprav so se slednji premagali kar sami: začelo se je z neumnim ''fumblom'' Jacobyja Jonesa ob ''puntu'' in nadaljevalo s tremi prestreženimi podajami podajalca novinca T. J. Yatesa.

''Štiri izgubljene žoge so bile odločilne. To lahko odloči nogometno tekmo, še posebej v tem delu leta. Mi smo te žoge znali izkoristiti,'' je priznal trener Ravensov, John Harbaugh. Super Bowl med bratoma trenerjema Harbaugh (Jim Harbaugh vodi San Francisco) je tako še naprej možen. Le še korak do tekme vseh tekem je tudi veteran Ray Lewis, 13-kratni udeleženec Pro Bowla in eden najbolj priljubljenih igralec v ligi. Pred 12 leti je že osvojil Super Bowl, ob koncu kariere bi ga rad še enkrat.

Ne spreglejte