Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 2. 2014,
11.20

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

legionarji Klemen Čebulj Alen Šket Mitja Gasparini Alen Pajenk Tine Urnaut Miha Plot Matevž Kamnik Dejan Vinčić Davor Čebron Rok Satler Jani Kovačič Danijel Koncilja Nejc Pušnik Anja Zdovc

Ponedeljek, 24. 2. 2014, 11.20

3 leta

Gasparini dosegel norih 91 točk, Čebulj četrtič zapored

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nov teden je naokoli. Nekateri so se veselili zmag, drugi so okusili grenkobo poraza. Kdo se je najbolj izkazal pretekli teden?

Za slovenskimi odbojkarji je naporen program. V Italiji, na Poljskem in v Belgiji so imeli kar dvojnega. Pa začnimo v Italiji, kjer imamo Slovenci štiri predstavnike. Glede na to, da je ta teden res blestel, si kot prvi zasluži omembo izjemni Mitja Gasparini. Primorec je v sedmih dneh, treh tekmah, dosegel izjemnih 91 točk. Svoj ritem je stopnjeval. Prejšnjo nedeljo je 28 točk nasul Latini, v sredo še eno več Modeni, največ, 34, pa jih je dosegel to nedeljo proti Molfetti.

Izjemno uspešen teden je tudi za Alenom Šketom, ki je iz prve postave Modene izrinil poljskega zvezdnika Zbigniewa Bartmana. Tudi nedeljsko tekmo proti Macerati je začel v prvi postavi, a mu ni šlo najbolje, kot tudi ne njegovim soigralcem. Modena je po dveh zaporednih zmagah znova izgubila.

Treba je omeniti tudi izjemen zmagovalni niz Ravenne Klemna Čebulja. Če je bila Ravenna na začetku sezone povsem nekonkurenčna, pa je zdaj ujela zmagovalni val, ki ga ne nameravajo kar tako zapustiti. Čebuljevi so v nedeljo pohrustali sloviti Cuneo, peto zaporedno zmago pa bodo že v sredo doma lovili proti izjemni Piacenzi.

Kakšno je stanje na Poljskem? Alen Pajenk in Jastrzebski, ki ju konec marca čaka zaključni turnir lige prvakov v Ankari, sta ta teden zabeležila dve novi zmagi. Pajenk je bil na sobotni tekmi proti ekipi Olsztyn izbran celo za igralca tekme. Mariborčan je bil nezgrešljiv v napadu (6/6). "Rudarji" v poljskem prvenstvu zaostajajo le za vodilnima Resovio in Belchatowim. Imajo šest zmag manj.

Za konec naj še dodamo, da se v Avstriji počasi že bližajo boju za naslov. Na sporedu so bili že prvi četrtfinalni dvoboji. "Slovenska" Posojilnica Dob kot tudi Waldviertel Davorja Čebrona sta izločilne boje začela z zmago.

Ne spreglejte