Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
27. 11. 2015,
21.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vladimir Kličko Tyson Fury

Petek, 27. 11. 2015, 21.39

6 let, 6 mesecev

Fury pol kilograma težji in kipi od samozavesti: Kličko ve, da bo izgubil (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Svetovni prvak Vladimir Kličko in izzivalec Tyson Fury sta si na uradnem tehtanju še zadnjič pred sobotno borbo zrla iz oči v oči. Britanec je bil s 112 kilogrami pol kilograma težji od Ukrajinca.

V soboto se bosta v razprodani ESPRIT Areni v Düsseldorfu, ki sprejme kar 55 tisoč gledalcev, za naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF udarila že od leta 2006 alfa in omega te kategorije Vladimir Kličko in še vedno neporaženi ter 12 let mlajši Tyson Fury. Čeprav je bil na tehtanju 27-letni Anglež za pol kilograma težji od Klička, tako lahek ni bil že tri leta. Vseeno v tem ne vidi nobene težave, saj pravi, da se tako dobro še nikoli ni počutil.

"Na Kličkovem obrazu vidim napetost in strah, tako kot vedno, ko zrem nasprotniku v oči. Mislim, da že ve, da bo izgubil. Sam v tem trenutku ne čutim niti malo nervoze, počutim se, kot da se sprehajam po trgovini s sladkarijami. Še enkrat grem spat in potem dobim tisto, kar sem že dolgo čakal. Hvala Vladimirju, da mi je dal to priložnost. Pot je bila dolga, a sem jo le dočakal," so bile misli po tehtanju samozavestnega Furyja.

Če ne zmaga, bo končal kariero?

Da misli z zmago nad serijskim zmagovalcem še kako resno, je potrdil tudi z izjavo, da v primeru poraza preneha z boksom. "Če ne premagam Vladimirja, nisem šampion, za kakršnega se imam. Zagotovo bom v tem primeru razmislil o pokoju, ne samo to, najbrž bom kar zaključil kariero," je dejal.

Tudi na tehtanju ni šlo brez iskric

Tudi na tehtanju ni šlo brez izzivanj. Seveda je tudi za to poskrbel razigrani Fury, ki se pred tehtanjem ni hotel rokovati s Kličkom. Ta si seveda tega ni jemal k srcu, sta pa si boksarja vseeno segla v roke po zadnjem "face-offu" pred zadnjo borbo. Vse je torej nared za boksarski spektakel, ki bo v soboto predvidoma začel ob 23. uri.

Ne spreglejte