Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

Conor McGregor MMA UFC Floyd Mayweather boks

Četrtek, 17. 11. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Floyd Mayweather o Conorju McGregorju: Slon se ne ukvarja z mravljami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10
Mayweather McGregor kolaž | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po tem, ko se je karizmatični irski bojevnik Conor McGregor ta konec tedna z osvojitvijo drugega naslova prvaka vpisal v zgodovino UFC, so ga številni označili kar za Floyda Mayweatherja mešanih borilnih veščin. Legendarnega boksarja pa tovrstne primerjave ne zabavajo.   

Karizmatični in zaradi ostrega jezika včasih tudi kontroverzni Irec Conor McGregor je trenutno najbolj vroče ime v borilnih športih. Lahko bi rekli, da je celo glavni zvezdnik in vsaj v ZDA vleče voz UFC. Ta konec tedna je s spektakularno zmago nad Eddiejem Alvarezom osvojil še naslov prvaka v lahki kategoriji in je zdaj prvi človek, ki ima v tej organizaciji dva naslova v dveh težnostnih kategorijah, prvak je namreč tudi v peresni.



V New Yorku so padali rekordi

Dogodek UFC 205, ki se je v noči na nedeljo odvil v legendarni newyorški dvorani Madison Square Garden, je podrl vse rekorde gledanosti, tako v živo – z vstopnicami so organizatorji zaslužili več kot 16 milijonov evrov –, kot pri prodaji neposrednega televizijskega prenosa (pay-per-view). Številke za tega še niso javne, je pa predsednik UFC Dana White potrdil, da so močno presegli prejšnji rekord, ki sta ga s 1,65 milijona prodanimi ogledi držala Conor McGregor in Nate Diaz.

Mayweatherja primerjave z McGregorjem ne zabavajo

McGregor je vsekakor kokoš, ki nese zlata jajca, ob tem pa je tudi izvrsten borec – zadnjega nasprotnika Alvareza je pospravil v dobrih osmih minutah dvoboja –, zato so ga mnogi začeli označevati za Floyda Mayweatherja mešanih borilnih veščin. Legendarni ameriški boksar velterske kategorije, ki se je lani upokojil neporažen, potem ko je v karieri osvojil petnajst naslovov svetovnega prvaka v petih težnostnih kategorijah, je svoje nič kaj pozitivno mnenje o Conorju McGregorju in mešanih borilnih veščinah že večkrat podal, s primerjavo ni bil zadovoljen.

Danes 39-letnega svetovnega prvaka, ki je boksarsko kariero lani končal neporažen, primerjave z irskim "divjakom" ne zabavajo. | Foto: Reuters Danes 39-letnega svetovnega prvaka, ki je boksarsko kariero lani končal neporažen, primerjave z irskim "divjakom" ne zabavajo. Foto: Reuters

"Nisem vedel, da je Conor McGregor neporažen. Nisem vedel, da že 20 let kraljuje v mešanih borilnih veščinah. Prav tako nisem vedel, da je svetovni prvak v petih težnostnih kategorijah. Teh stvari res nisem vedel in ko mi pravite, da je Floyd Mayweather mešanih borilnih veščin, mi govorite nekaj novega," se je pikro odzval na primerjave in vprašal: "Mu je uspelo v eni noči zaslužiti 300 milijonov dolarjev? Ali vsaj sto ali 70? Lahko govorite, da je Mayweather MMA, ampak to ni res."

"Slon se ne ukvarja z mravljami"

Večkrat so se že pojavljala vprašanja, kdo bi iz ringa odšel kot zmagovalec, če bi se pomerila McGregor in Mayweather. Vsak od njiju ima seveda svoje mnenje, iz izjav neporaženega boksarskega šampiona pa je mogoče razbrati tudi, da mešanih borilnih veščin ne jemlje povsem resno. "Jaz sem legenda, boksu sem posvetil leta življenja, kri, znoj in solze. Conor McGregor naj počne, kar počne, ampak nikoli ga ne primerjajte z menoj. To je popolnoma nespoštljivo. Jaz sem slon in slon se ne ukvarja z mravljami. Slon je prevelik, da bi jih sploh opazil," je še povedal boksar, ki je imel tudi izjemno amatersko kariero in leta 1996 v Atlanti osvojil bronasto olimpijsko medaljo.

Conor kratek: Naj mi to pove v obraz

Na Mayweatherjeve besede se je McGregor odzval kratko. "Naj mi to pove v obraz," je povedal v kamero ameriškega medija TMZ. V preteklosti sta tako Mayweather kot McGregor izrazila pripravljenost stopiti v ring, seveda le v primeru zanju pravega sistema. Če bi se bojevala po pravilih UFC, se pravi v slogu mešanih borilnih veščin, si je le težko predstavljati, da bi imel boksar, ki v karieri ni nikoli sprožil brce, kakšne večje možnosti za zmago, prav tako si je težko predstavljati, da bi MMA-razbijač lahko dostojno konkuriral virtuoznemu boksarju, če bi bila pravila povsem boksarska.

Samozavestni Irec je vladar mešanih borilnih veščin, spopasti pa se je pripravljen s komerkoli. | Foto: Reuters Samozavestni Irec je vladar mešanih borilnih veščin, spopasti pa se je pripravljen s komerkoli. Foto: Reuters

"Floyd si tega dvoboja ne želi!"

Conor McGregor je postavil pogoje za morebiten obračun z Mayweatherjem. "Želi si dvoboja po boksarskih pravilih, saj se noče zares bojevati. Sporočite Floydu in Showtimu, da prihajam. Hočem 100 milijonov dolarjev v gotovini za boksarski dvoboj, saj se Floyd boji pravega pretepa. Name ni pripravljen. Zelo ga spoštujem, je sposoben poslovnež in v tem, kar je počel, je bil prava žival. Kar se tiče pa pravega, čistega bojevanja … Tega noče. Niti približno."

Dana White: Mayweather je uspaval ljudi, a ne z udarci

Kakorkoli, Conor McGregor je veliko ime, trenutno bržčas prvi zvezdnik borilnih športov in primerjavam z nekdanjimi zvezdniki se ne bo mogoče izogniti. Svoje mnenje o razmerju moči med McGregorjem in Mayweatherjem pa je pred časom izrazil tudi predsednik UFC White: "Če se te Conor McGregor dotakne, zaspiš. Tudi Mayweather je uspaval ljudi, a ne z udarci, pač pa s svojim stilom bojevanja. Floyd lahko o Conorju govori kar hoče, ampak bi ga moral spoštovati. Poseben je, Floyd s svojimi tekmeci ni niti približno pometal tako, kot s svojimi Conor."

Kdo bi iz ringa odšel kot zmagovalec, če bi se spopadla Conor McGregor in Floyd Mayweather?

  • Conor McGregor
    26,78 %
    244 glasov
  • Floyd Mayweather
    25,69 %
    234 glasov
  • Tega dvoboja nikoli ne bo
    47,53 %
    433 glasov
Oddanih 911 glasov
Ne spreglejte