Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
13. 11. 2016,
8.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,85

2

Natisni članek

UFC Eddie Alvarez Conor McGregor UFC 205

Nedelja, 13. 11. 2016, 8.05

6 let, 6 mesecev

UFC 205, New York

Res mu ni segel do kolen. Neverjetni Irec piše zgodovino! #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,85

2

Conor McGregor UFC 205 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zloglasni Conor McGregor je prvi MMA-borec v zgodovini, ki je istočasno svetovni UFC-prvak v dveh težnostnih kategorijah. Pasu za najboljšega v peresni kategoriji, ki ga je osvojil decembra lani, je v nepozabnem večeru v Madison Square Gardnu dodal še tistega v lahki kategoriji.

V nepozabnem večeru v New Yorku je v drugi rundi s tehničnim nokavtom premagal Američana Eddieja Alvareza. Irec je prvi, ki je prvak v dveh težnostnih kategorijah. McGregor je že na samem začetku dvoboja pokazal, da je boljši in že v prvi rundi Američana na zadnjico poslal trikrat. V drugi rundi je s serijo štirih udarcev dokončal delo in odpihnil nemočnega prvaka Alvareza.

"Niste na moji ravni. Eddie je dober borec in trd nasprotnik, a ne bi smel biti tukaj z mano. Hvala vsem navijačem, ki ste me prišli spodbujat v New York," je izjavil in si na ramena, tako kot je napovedal, obesil pasova za najboljšega v peresni in lahki kategoriji.

Kako je Irec postal eden in edini:

Opravičilo? No, ne ravno.

Alvarez je na zadnji novinarski konferenci McGregorju dal priložnost, da se opraviči, ker je v promoviranju dvoboja omenjal njegovo družino. To ni storil niti po dvoboju, čeprav je kazalo drugače. "Z dna svojega srca bi se se ob tej priložnosti rad opravičil … Nikomur. Dvakratni svetovni prvak lahko počne, kar želi," ni imel prav nobenih simpatij do poraženca niti po zmagi.

Zakaj ima neustrašni Conor polne hlače?

Na novinarski konferenci po dvoboju je Irec nadaljeval svoj šov, povedal, da je presrečen, a ni presenečen: "Vse se je odvilo natančno tako, kot sem si predstavljal. Vedel sem, da bom prvak."

Čeprav se v ringu ne ustraši nikogar, pa je vendarle priznal, da ga v bližnji prihodnosti čaka dogodek, ki ga pričakuje tudi z nekaj strahu. "V začetku naslednjega leta bom postal oče, in že zdaj imam polne hlače. Sploh ne vem, kaj naj pričakujem, saj otroka nočem vzgajati v tem zvezdniškem okolju. To res sovražim, nočem, da je moja družina vpeta v to. Torej, dobil bom otroka in vzeli si bom nekaj časa, da premisli, kako naprej," je dejal.

Po tem bolj sentimentalnem delu novinarske konference pa je zbodel še organizacijo UFC: "Novi lastniki se morajo pogovoriti z menoj kot poslovneži. Kdo je zdaj sploh lastnik? Vem, da imajo lastniške deleže tudi neke slavne osebe, in tudi jaz si zaslužim kos pogače. Kje je moj delež? Hočem tisto, kar si zaslužim. Imam dva šampionska pasova, veliko denarja in otroka na poti, morajo se pogovoriti z mano, če hočejo, da še naprej delam to, kar delam. Hočem lastništvo, zaslužil sem si ga."  

Kaj bo prinesla prihodnost?

Kdo ve, predsednik UFC Dana White je že dejal, da Irec ne bo mogel braniti obeh pasov in bo moral enega predati. Če se bo odločil braniti naslov v peresni kategoriji, bo njegov naslednji tekmec Jose Aldo, ki ga je decembra lani v svet sanj poslal že po 13 sekundah, če pa bo branil tega, ki ga je osvojil v New Yorku, pa bi lahko bil njegov naslednji tekmec izjemni ruski borec Khabin Nurmagomedov, ki je danes premagal Američana Michaela Johnsona.

Bi Conor McGregor premagal nepremagljivega ruskega borca Khabiba Nurmagomedova?

  • Da, z lahkoto.
    70,41 %
    257 glasov
  • Ne, niti pod razno.
    29,59 %
    108 glasov
Oddanih 365 glasov

Epska borba med Woodleyjem in Thompsonom

V borbi za svetovni naslov v velterski kategoriji smo bili priča epskem obračunu, ki se je po večinski sodniški odločitvi končala z remijem. Tyron Woodley je od enega sodnika sicer dobil točko več od Stephena Thompsona in ostaja svetovni prvak, vseeno pa ni bil zadovoljen.

Woodley je z nekaj brutalnimi udarci močno načel izzivalca, ki pa se ni dal in se je vedno izvlekel iz še tako težkega položaja. Čeprav so sodniki najprej zmago pripisali Woodleyju, so na koncu svojo odločitev spremenili v remi. V kratkem lahko med tema dvema borcema pričakujem povratni obračun.

Ko so sodniki spremenili odločitev:

Naslov ubranila še četrtič zapored

Dvoboj Poljakinj se je odvil po pričakovanjih. Predčasne odločitve ni bilo, zato pa je na koncu po točkah naslov v slamnati kategoriji prepričljivo še četrtič zapored ubranila Joanna Jędrzejczyk. Prvakinja je z enotno sodniško odločitvijo (49:46, 49:46, 49:46) premagala Karolino Kowalkiewicz.

Razbil mu je glavo in pomahal Britancu

Pod eno najatraktivnejših zmag večera se je podpisal Kubanec Yoel Romero, ki je v tretji rundi s kolenom glavo razbil domačinu in nekdanjemu svetovnemu prvaku Chrisu Wiedmanu. Američanu je do usodnega udarca kazalo odlično, a je robustni božji vojščak, ki šteje že 39 let, dokazal, da še ni za odpis.

Zdaj je postal prvi kandidat, da se bo udaril za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji, ki ga zdaj drži Britanec Michael Bisping. Ta si je ob tem mislil svoje.

​Miesha Tate napovedala slovo

Ena najbolj znanih UFC-bork Miesha Tate je, potem ko je marca po zmagi nad Holly Holm postala celo svetovna prvakinja, v Madisonu po sodniški odločitvi izgubila še drugič zapored in napovedala slovo. "Moj čas je potekel, čas je, da zavladajo druga dekleta," je po porazu proti rojakinji Raquel Pennington oznanila razočarana Tatova.

Kdaj, če ne zdaj?

Na sporedu so bile še številne zanimive borbe. Novo že 24. zaporedno zmago je zabeležil ruski borec Khabib Nurmagomedov, ki je v tretji rundi s tehniko kimura tekmeca Michaela Johnsona prisilil v predajo.

Neverjetni ruski Orel iz Dagistana se je po borbi spravil na irske navijače in Conorja McGregorja. "To, kar jaz počnem, je resnično, to ni le govorjenje. Vaš fant na začetku leta (po porazu proti Natu Diazu, op. p.) ni vedel, kje se ga glava drži, zdaj pa se bori za naslov. Noro," je po še eni izjemni borbi povedal Rus, ki si bo s tem skoraj zagotovo prislužil borbo za naslov, ki ga zdaj drži McGregor.

Če bi se srečala irski šampion in ruski Orel, bi bili spet priča izjemni borbi, v kateri je nemogoče napovedati zmagovalca.


Članki pred UFC 205: 


Vsi rezultati na UFC 205:

Conor McGregor : Eddie Alvarez (lahka kategorija)* TKO v 2. rundi (udarci)

Tyron Woodley : Stephen Thompson (velterska kategorija)* sodniška odločitev (47:47, 47:47, 48:47)

Joanna Jędrzejczyk : Karolina Kowalkiewicz (slamnata kategorija)* sodniška odločitev (49:46, 49:46, 49:46)

Yoel Romero  :  Chris Weidman (srednja kategorija)  TKO v 3. rundi (leteče koleno in udarci)
 

Raquel Pennington : Miesha Tate (bantamska kategorija) sodniška odločitev (29:28, 30:27, 30:27)
            
Frankie Edgar : Jeremy Stephens (peresna kategorija)  sodniška odločitev (30:27, 30:27, 29:28)

Khabib Nurmagomedov : Michael Johnson (lahka kategorija)  prekinitev sodnika v 3. rundi (tehnika kimura)

Tim Boetsch : Rafael Natal (srednja kategorija) TKO v 1. rundi (udarci)
         
Vicente Luque : Belal Muhammad (velterska kategorija)   KO v 1. rundi (udarci)

Jim Miller : Thiago Alves (lahka kategorija)  sodniška odločitev (30:27, 29:28, 30:27) 

Liz Carmouche : Katlyn Chookagian (bantamska kategorija) sodniška odločitev (28:29, 29:28, 29:28)

*Borba za svetovni naslov.

Ne spreglejte