Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
20.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Zavec boks Maribor

Torek, 7. 4. 2015, 20.58

6 let, 6 mesecev

"Favorit je Saša Jengojan, zmagal pa bo Dejan Zavec"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z uradnim soočenjem v mariborskem hotelu Habakuk so se začele promocijske dejavnosti pred sobotnim boksarskim dvobojem med Dejanom Zavcem in Sašo Jengojanom.

Najboljši slovenski boksar se je na tako imenovanem "face-offu" soočil s svojim nasprotnikom, s katerim se bosta v soboto v mariborski dvorani Tabor spopadla za naslov svetovnega prvaka supervelterske kategorije po različici WBF World. Na današnjem promocijskem dogodku je za Zavca zapela skupina Perpetuum Jazzile, organizator dvoboja Tomaž Barada pa je napovedal: "Takega dvoboja v Sloveniji še ni bilo."

"Favorit je Saša, zmagal pa bo Dejan" Gost na dogodku, Zavčev drugi trener Stanislav Milutinović je dejal: "Favorit je Saša, zmagal pa bo Dejan." Tudi trenutni trener Mr. Simpatikusa Dirk Dzemski se je strinjal, da bo v soboto roke v zrak dvignil njegov varovanec: "Vemo, da je Jengojan izjemen borec, vendar menim, da Dejan Zavec v Sloveniji nikoli ne more izgubiti."

Saša Jengojan: Naslov bom odnesel nazaj domov Belgijec armenskih korenin Saša Jengojan, branilec naslova svetovnega prvaka po različici WBF World, v Slovenijo razumljivo ni prišel izgubit. "Hvala za sprejem v Mariboru. Videli boste odličen dvoboj. Prišel sem, da ubranim naslov in ga odnesem domov," je zagrozil 30-letni borec z vzdevkom "Zver z Vzhoda", ki je od slovenskega asa višji za kar 12 centimetrov in v supervelterski kategoriji (do 69,9 kilograma) tudi precej bolj domač kot Zavec, ki je do zdaj večinoma nastopal v nižji, velterski kategoriji.

"Ne oziram se na leta, grem po nov naslov" A tudi 38-letni Zavec razmišlja zgolj o zmagi. "Saša, dobrodošel v Sloveniji," je svojemu vzdevku ostal zvest slovenski šampion, nato pa nostalgično povedal: "Razmišljam o marsičem, najbolj o treningu in poti do zmage. O tem, kaj je treba postoriti. Naredili smo vse, da znova pridem na vrh, ne oziram se na leta, grem po nov naslov. Podoživljam trenutek, ko sem pred 11 leti imel prvi profesionalni dvoboj na najvišji ravni. V tem obdobju smo rasli vsi skupaj in o čem takem, kar se dogaja danes in kar se bo zgodilo v soboto, si nisem upal niti sanjati. Razmišljam v smeri zmage, od kod prihajaš, kam se vračaš."

"Oddolžim se lahko le z izjemno borbo" V soboto ga bo v domači dvorani Tabor najbrž spet pričakalo lepo število navijačev, ki znajo vselej pripraviti imenitno vzdušje. "Pred leti si ne bi mogel misliti, da bom doživljal te trenutke. Za vse se lahko oddolžim le z izjemno borbo," je še povedal najboljši slovenski boksar, ki ga čaka 39. poklicni dvoboj. Do zdaj je vknjižil 34 zmag, 19 z nokavtom, ob tem pa še tri poraze.

Perpetuum Jazzile so v čast šampionu zapeli pesem Titanium (v videospotu zanjo nastopa tudi Dejan Zavec):

Ne spreglejte