Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
16.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Velenšek svetovno prvenstvo

Petek, 29. 8. 2014, 16.15

8 let

Fabijeva varovanka Ana Velenšek bronasta na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi danes se je slovenska judoistična reprezentanca okitila z bronom. Tokrat je za uspeh zaslužna judoistka Ana Velenšek, ki je bron osvojila v kategoriji do 78 kilogramov.

Velenškova je za uvrstitev dvakrat zmagala, nato izgubila proti olimpijski prvakinji Američanki Kayli Harrison, nato spet zmagala v repasažu ter v borbi za bron proti branilki naslova Kyong Sol iz Severne Koreje. Velenškova je danes najprej premagala Francozinjo Lucie Louette Kanning. Borba ni bila atraktivna, Velenškova je zmago slavila s kaznijo manj od nasprotnice. Nato je bila judoistka iz Šmartnega v Rožni dolini boljša še od Korejke Mi Young Choi, ki jo je minuto pred koncem vrgla za ipon.

V četrtfinalu ji je pot prekrižala aktualna olimpijska prvakinja in svetovna prvakinja iz Tokia 2010 Američanka Kayla Harrison in jo poslala v repasaž. Judoistki sta se do zdaj pomerili petkrat, na vseh petih dvobojih je bila boljša Američanka, ki je na polovici borbe najprej povedla z vazarijem, nato pa s končnim prijemom slabih 40 sekund pred koncem le še potrdila svojo premoč.

V repasažu je bilo jasno, da Velenškova priložnosti ne bo izpustila iz rok

V repasažu se je varovanka Marjana Fabjana najprej pomerila z Rusinjo Aljeno Kahorovsko, ki jo je k predaji prisilila po vsega 20 sekundah borbe, in se v dvoboju za bron srečala z branilko naslova z lanskega prvenstva v Riu de Janeiru. Velenškova se je tekmice pogumno lotila, na blazini imela vseskozi pobudo, najprej povedla s kaznijo, a je Korejka minuto zatem izenačila, ko je kazen dobila tudi slovenska borka. Ko ji je dobro minuto pred koncem uspel met za juko, je bilo jasno, da članica kluba Sankaku prednosti do konca dvoboja ne bo več izpustila iz rok.

Ne spreglejte