Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 1. 2008,
20.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 13. 1. 2008, 20.39

8 let

Enajsta zmaga Blejcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V naprej odigrani tekmi 16. kroga srednjeevropske lige je ACH Volley premagal Nove mesto nad Vahom s 3:0 (21, 22, 12).

V vnaprej odigranem srečanju 16. kroga srednjeevropske lige so igralci ACH Voleya dosegli že enajsto letošnjo zmago v tem tekmovanju. Oslabljeno slovaško moštvo (na tekmo je pripotovalo le devet igralcev) je slovenskim prvakom nudilo odpor v prvem in drugem nizu, v tretjem pa so igralci ACH Volleya pokazali svojo kakovost in nasprotnika povsem nadigrali.

Domači trener Baltić je za razliko od sobotne tekme proti Innsbrucku nekoliko premešal karte v svojem moštvu, saj je na mestu podajalca tokrat pričel Taliaferro, na mestu korektorja pa Thomas. Gostje so nekoliko presenetili domače na začetku in povedli s 5:1. A slovenski prvaki so se hitro pobrali. Po dveh blokih Urnauta ter točki Thomasa na mreži je bil izid že izenačen na šesti točki. Slovenskim odbojkarjem se je šele po dvanajsti točki uspelo nekoliko odlepiti od Slovakov, semafor ob drugem tehničnem odmoru pa je kazal 16:13. Slovaki niso popuščali, vseskozi so pritiskali s servisom, ki je na trenutke povzročal kar nekaj težav domačim sprejemalcem. Z borbeno igro so se domačim približali le na točko razlike (20:19), a so igralci slovenskega prvaka v končnici le pokazali pravi obraz.

V drugem nizu je strateg Baltić menjal, na mesto podajalca je poslal Satlerja, mesto korektorja pa je zaupal Orlu. Tudi v tem nizu so gostje povedli s 4:2, ob prvem tehničnem odmoru so vodili z enako razliko. Dva zaporedna bloka domačinov sta pomenila izenačenje izida na 9. točki, gostujoči strateg Kalny pa je zahteval prvi polminutni odmor. Ta je očitno motiviral njegove igralce saj so po asu Suje povedli s 15:13, ob drugem tehničnem odmoru pa so uspešno obdržali enako razliko. Sledilo je nekaj odličnih potez domačih in izid je bil poravnan na 19. točki. V končnici so domači le strli odpor gostov, največ pa je k temu prispeval Kamnik, ki je dosegel zadnje tri točke za svoje moštvo.

Urnaut je z asom odprl tretji niz, s tem pa je dal krila svojim soigralcem, ki so nadaljevali z bolj čvrsto igro kot v prejšnjih dveh nizih. Slovenski prvaki so si v nadaljevanju hitro priigrali visoko prednost šestih točk (12:6), ob drugem tehničnem odmoru pa je prednost znašala že sedem (16:9). Preostanek srečanja je bil le še formalnost, gostje so se predali, domačini pa so tudi z nekaj atraktivnimi potezami poskrbeli za vzdušje v dvorani, v kateri se je tokrat zbralo manj gledalcev kot v soboto.

Naslednja tekma čaka odbojkarje ACH Volleya v petek, ko se bodo v derbiju kroga na Dunaju pomerili s trenutno prvouvrščenim moštvom aon hotVolleys.

Ne spreglejte