Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2013,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

evropsko prvenstvo Luka Slabe

Četrtek, 12. 9. 2013, 22.04

8 let

Dvorana na Ravnah pokala po šivih, Slovenci navdušili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na zadnji uradni prijateljski tekmi pred EP, ki se bo začelo prihodnji teden na Danskem in Poljskem, na Ravnah na Koroškem premagala Belgijo s 3:1

Dvorana na Ravnah na Koroškem je bila nabito polna. Ker je bila tekma med Slovenijo in Belgijo organizirana v okviru proslav enega najstarejših odbojkarskih klubov v Evropi - Športna zveza Ravne je v sodelovanju z OK Fužinar Adiju Urnautu podelila posebno priznanje za njegov prispevek odbojki in športu nasploh -, je imela še toliko bolj slavnosten značaj. Vendar le za prireditelje in gledalce, medtem ko sta oba selektorja, Luka Slabe na slovenski klopi in Dominique Baeyens na belgijski, želela preveriti trenutno formo svojih izbrancev osem dni pred začetkom evropskega prvenstva.

Slovenski selektor Luka Slabe je napovedal, da naj bi današnja postava v glavnem začenjala tekme tudi na evropskem prvenstvu. Odprta je imel tri igralna mesta, kot kaže, pa je vsaj za zdaj Dejan Vinčič dobil prednost pred Gregorjem Ropretom na mestu organizatorja igre, Mitja Gasparini pred Alenom Šketom na mestu korektorja in Miha Plot pred Janijem Kovačičem na mestu prostega igralca, medtem ko je že nekaj časa bolj ali manj znano, da bosta prva sprejemalca na EP Tine Urnaut in Klemen Čebulj, tako kot tudi to, da imata Alen Pajenk in Matevž Kamnik prednost v bloku pred Matejem Vidičem in Danijelom Konciljo.

Po izenačenem začetku, v katerem sta imeli obe ekipi manjše težave s sprejemom, so bili večinoma v vodstvu gostje iz Belgije, ki so po vrnitvi na igrišče po drugem tehničnem odmoru Sloveniji ušli za tri točke (18:15). Slabetovi izbranci so se jim še približali na točko zaostanka (18:19), vendar do preobrata ni prišlo, saj so Belgijci spet pobegnili.

Drugi niz je bil izenačen do prvega tehničnega odmora, toda do drugega je Slovenija pobegnila za šest točk (15:9). V zaključku niza so slovenski odbojkarji nekoliko popustili, vendar gostje njihove zmage v drugem nizu niso ogrozili. Tudi tretji niz je imel podoben potek kot drugi, le s to razliko, da sta bili ekipi na deseti točki še skupaj. Nato je na sceno s svojimi začetnimi udarci stopil Mitja Gasparini, ki je dosegel tudi tri ase ter slovenski izbrani vrsti prinesel vodstvo z 18:11.

To pa je tudi zadoščalo za zanesljivo zmago slovenskih odbojkarjev, ki so v četrtem nizu pobudo prepustili zmagovalcem letošnje evropske lige. Ti so vodili že z 11:7, v vodstvu pa so bili tudi še pri izidu 17:14. Toda v končnici so se, tudi ob pomoči gledalcev na tribuni, Slovenci spet prebudili, na osemnajsti točki izid izenačili ter v napeti končnici preko Mitje Gasparinija tekmo tudi dobili.

V izenačenem obračunu sta obe ekipi imeli 55-odstoten sprejem, s tem, da so slovenski odbojkarji dosegli več asov od svojih tekmecev, in sicer devet, Belgijci le štiri, imeli so osem blokov, Belgijci sedem, v napadu pa sta bili ekipi tudi izenačeni.

Ne spreglejte