Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 8. 2009,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 8. 2009, 9.39

8 let

Dvanajsterica znana, prva postava še ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor moške odbojkarske izbrane vrste Gregor Hribar je izbral 12 igralcev, ki bodo v sredo odpotovali v Gdynio na Poljskem, kjer bodo potekale kvalifikacije za nastop na SP.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je od petka do nedelje odigrala tri prijateljske tekme z izbrano vrsto Romunije in po porazu na prvi tekmi z 1:3 naslednji dve dobila. Selektorja Gregor Hribar in Stelian Moculescu sta se dogovorila, da na sobotni in nedeljski tekmi ekipi odigrata večje število nizov, obe srečanji pa so dobili naši – sobotnega s 4:0, nedeljskega pa s 3:1.

''Na prvi tekmi smo, pričakovano, izgubili, saj je bila za precejšnje število naših igralcev to prva tekma po dolgem času. Na drugi in tretji tekmi smo igrali boljše, čeprav še vedno ne na najvišji ravni, tudi zato, ker imamo večje število kakovostnih in enakovrednih igralcev, tako da smo še nekoliko preizkušali določene igralne kombinacije. Poleg tega pa smo določene stvari malce prilagodili tudi zaradi težav, ki jih imata Tine Urnaut in Dragan Radovič. Iz tekme v tekmo smo igrali bolje, v primerjavi med petkovim in nedeljskim srečanjem lahko rečem, da smo izboljšali servis in sprejem,'' je dogajanje na treh odigranih tekmah na kratko povzel selektor Gregor Hribar.

Doma ostajata Vidič in Plot

Selektor je pred srečanji tudi napovedal, da bo po tekmah z Romunijo določil 12 igralcev, ki bodo Slovenijo zastopali v tretjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo. ''Doma ostajata bloker Matej Vidič in libero Miha Plot, ki sta tudi na srečanjih z Romuni dobila manj priložnosti. Prve postave pa za zdaj še ne morem razkriti. Prijateljske tekme ti namreč dajo določene informacije, šele na pravih tekmah se pokaže prava slika ekipe, poleg tega pa imamo tokrat dovolj kakovostnih in enakovrednih igralcev,'' pravi Hribar, ki je na minulih treh tekmah poskušal tudi s Tinetom Urnautom na mestu korektorja.

Presenečenja vedno možna

Člani slovenske reprezentance bodo še jutri trenirali v Mariboru, v sredo pa odpotovali na Poljsko, kjer jih čakajo tekme tretjega kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstu. ''Prednost naše reprezentance v tem obdobju je zagotovo v tem, da imamo izkušene igralce in dolgo klop, pomanjkljivost pa je naša nekoliko slabša uigranost. Vendar smo se načrtno odločili za nekoliko daljši počitek in posledično krajše priprave na te kvalifikacije, saj glavni cilj sezone še vedno ostaja septembrsko evropsko prvenstvo in menim, da ta ekipa prav tam lahko doseže svoj vrhunec. Na Poljskem se sicer na nobeni tekmi ne bomo predali vnaprej, presenečenja so vedno možna,'' pa strasti pred morebitnimi previsokimi pričakovanji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo miri Hribar.

Slovenska reprezentanca bo na Poljsko odpotovala v sredo, turnir 3. kroga kvalifikacij pa se bo začel v petek v mestu Gdynia blizu Gdanska. Prvi nasprotniki naših bodo Poljaki, v soboto se bodo pomerili v Francozi, v nedeljo pa še s Slovaki. Na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Italija, vodita prvi dve mesti v skupini.

Ne spreglejte