Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2014,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tjaša Vozel državni rekord

Sobota, 7. 6. 2014, 17.45

8 let

Državni rekord Vozlove na 50 prsno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Plavalka kranjske Zvezde Tjaša Vozel je na mednarodnem plavalnem mitingu v Kranju postavila nov slovenski rekord na 50 prsno.

Razdaljo je zmogla v 31,82 sekunde in za osem stotink izboljšala lasten slovenski rekord, ki ga je postavila pred dobrima dvema letoma na mitingu v Banji Luki. "Rekord res ni bil načrtovan. Malo sem se spočila in načrtovala, da formo preverim prihodnji teden v Rimu, a že zdaj leti. Zadovoljna sem, da se vračam k svojim najboljšim časom in da se bom za evropsko prvenstvo res lahko dobro pripravila," je po nastopu povedala slovenska rekorderka in priznala, da ima na 100-metrski razdalji še nekaj težav z ritmom, o dobrih izidih pa: "Odločila sem se, kaj hočem. Te zadeve so v glavi." Koprčan Matjaž Markič je ob dobrem dosežku 28,55 na 50 prsno zaostal le za Slovakom Marekom Botikom.

Osebni rekord je vknjižila tudi mlada radovljiška plavalka Tjaša Pintar z 2:00,54 na 200 prosto, ki zdaj na večni slovenski lestvici zaostaja le še za klubskima kolegicama Saro Isaković in Anjo Klinar. "Želela sem si čim boljši izid in sem zelo zadovoljna," je menila Gorenjka. Tudi Klinarjeva je potrdila dobro formo, a na drugem mestu za dve desetinki zaostala za normo za evropsko prvenstvo, ki jo bo v nedeljo lovila na 200 delfin. Vozlova in Pintarjeva sta osvojili še drugo in tretje mesto na 200 mešano. V moški konkurenci je v tej disciplini zmagal Radovljičan Robert Žbogar, ki je bil še drugi na 100 delfin.

Slovenski plavalci so zabeležili tudi zmagi na 50 prosto. Anže Tavčar je za normo za evropsko prvenstvo s 23,14 zaostal za dve desetinki. "V Sloveniji sem šele tri dni in zdelala me je časovna razlika, sicer pa sem si želel normo. Jutri imam še eno priložnost na 100 prosto," je povedal plavalec Ljubljane, ki študira v ZDA. Velenjčanka Nastja Govejšek je osebni in slovenski rekord s 25,67 zgrešila za 16 stotink. "Želja je bil rekord, a na zadnjih desetih metrih nisem iz sebe stisnila vsega. Morda mi je manjkala tudi kakšna močnejša tekmica," je dejala Velenjčanka, ki si letos za glavno tekmo želi nastop na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu. "Bila sem že na olimpijskih igrah, ki so bile nepozabne. Želim si še nastop na mladinskih igrah, kjer bom tekmovalka v konkurenci vrstnic."

Na 100 hrbtno svojo naslednico očitno dobiva Anja Čarman, saj je plavalka ljubljanske Ribe Eva Schollmayer danes dvakrat izboljšala slovenski mladinski rekord in bila druga. Podobno vlogo ima v moški konkurenci Radovljičan Žan Pogačar, ki mu je do mladinskega rekorda olimpijskega finalista Blaža Medveška ob zmagi zmanjkalo pet stotink. Pogačar je zmagal tudi na 1500 prosto in vmes na 800-metrski razdalji dosegel osebni rekord.

Ena najlepših tekem je bila na sporedu na koncu, kjer sta se za Madžarko Nikoletto Kiss za drugo mesto spopadli Fužinarjevi plavalki Gaja Natlačen in Tjaša Oder, ki sta dosegali skoraj na stotinko enake čase do zadnjega obrata. Prvič je medsebojni dvoboj dobila Natlačnova, ki je za tri sekunde in pol izboljšala tudi osebni rekord. "Seveda je bolj pomemben čas, a vseeno sem si na zadnjih 50-metrih rekla, da grem na vse," je povedala zadovoljna Korošica, ki prav tako ne skriva želje po nastopu na mladinskih olimpijskih igrah: "To je le enkrat v življenju." A za eno od dveh mest se bori z Govejškovo in Pintarjevo. Po daljšem času je nase opozorila tudi četrtouvrščena Nika Karlina Petrič, ki je na poti k starim osebnim rekordom.

Ne spreglejte