Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2018,
15.57

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Polona Hercog Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 31. 12. 2018, 15.57

5 let, 3 mesece

Dončić nocoj ne bo odšteval s Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

2

Luka Dončić | Ko bomo v Sloveniji odštevali sekunde do leta 2019, se bo Luka Dončić pripravljal na obračun z Oklahomo. | Foto Reuters

Ko bomo v Sloveniji odštevali sekunde do leta 2019, se bo Luka Dončić pripravljal na obračun z Oklahomo.

Foto: Reuters

Skoraj ni dneva v letu, ko na sporedu ne bi bilo prav nobenega športnega dogodka. Z izjemo božiča in dneva zahvalnosti na športnem koledarju mrgoli dogodkov. Tudi nocoj, ko bomo po srednjeevropskem času nazdravljali, bo onkraj Atlantika še kako živahno. Na delu bosta tako Luka Dončić kot Anže Kopitar, noč pa bo prehitro minila tudi za smučarje skakalce, ki lovijo daljave na novoletni turneji.

Mirjam Poterbin in Luka Dončić
Sportal Vse se vrti okoli Dončića, a pod žarometi še več pozornosti požela njegova mama

Že ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času, ko bomo v Sloveniji (še vedno) odpirali šampanjce, občudovali ognjemet in kovali novoletne zaobljube, bosta na led oziroma parket stopila dva slovenska legionarja. Anže Kopitar bo z ekipo Los Angeles Kings gostoval pri Colorado Avalanche, Luka Dončić pa bo z Dallasom v gosteh pri Oklahomi branil današnjo zmago v domači dvorani. Dončić se bo, če termin prestavimo v ustrezni ameriški časovni pas, pod koše podal ob 19. uri, Kopitar pa bo na delu od 18. ure po ameriškem času.

Tudi Anže Kopitar to noč ne bo počival. Ob 2. uri po srednjeevropskem času ga z ekipo Los Angeles Kings čaka gostovanje pri Coloradu Avalanche.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tudi Anže Kopitar to noč ne bo počival. Ob 2. uri po srednjeevropskem času ga z ekipo Los Angeles Kings čaka gostovanje pri Coloradu Avalanche. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Čim prej bodo silvestrsko noč poskušali zaključiti smučarski skakalci, ki jih na novoletni turneji na drugem prizorišču v Garmisch-Partenkirchen ob 14. uri prvega dne novega leta čaka prva letošnja preizkušnja. Slovenski orli so v kvalifikacijah imeli polovičen uspeh. Na jutrišnjo tekmo se se uvrstili trije, poleg izkušenega Jerneja Damjana še Anže Semenič in Timi Zajc.

Že dobri dve uri pozneje bodo v akciji smučarji. Ob 16.30 jih v Oslu na Norveškem čaka paralelni veleslalom, na katerem se bodo preizkusili moški in ženske. Tekma bo minila brez slovenskih predstavnikov.

Drugače bo na tekmi smučarjev tekačev, kjer je na novoletni turneji Tour de Ski kar šest Slovencev. Karavana se bo jutri ustavila v Val Müstairu v Švici.

Polona Hercog, gostja prihodnjega sobotnega intervjuja na Sportalu, bo ob pol četrti uri po srednjeevropskem času igrala na turnirju v Aucklandu. | Foto: Getty Images Polona Hercog, gostja prihodnjega sobotnega intervjuja na Sportalu, bo ob pol četrti uri po srednjeevropskem času igrala na turnirju v Aucklandu. Foto: Getty Images

Živahno bo tudi na teniškem področju. Od slovenskih predstavnikov bo na delu Polona Hercog, ki bo ob 3.30 po srednjeevropskem času igrala na turnirju WTA v novozelandskem Aucklandu.

Mirovali ne bodo niti nogometaši. V leto 2019 bodo kar takoj zakorakali v angleški premier league. Na sporedu bodo tri tekme, prva že ob 13.30, bo se bosta pomerila Everton in Leicester.

Ne spreglejte