Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

padalstvo

Petek, 7. 12. 2012, 12.52

8 let

Domen Vodišek svetovni prvak, Maja Sajovic srebrna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svetovno padalsko prvenstvo v Dubaju se je za slovensko ekipo odlično končalo. Po naslovu ekipnih svetovnih prvakov je naslov najboljšega na svetu osvojil še Domen Vodišek.

Zadnje dejanje svetovnega padalskega prvenstva so bile končne odločitve v posamičnih konkurencah skokov na cilj, v paradni disciplini slovenskega padalstva, v kateri se Slovenci tudi tokrat niso izneverili. Domen Vodišek je ekipnemu naslovu svetovnega prvaka dodal še zlato medaljo v posamični konkurenci, njegov in uspeh celotne slovenske odprave pa je dopolnila še Maja Sajovic, ki je v ženski konkurenci osvojila srebro. Tako Vodišek kot Sajovičeva sta bila v ospredju skozi celotno prvenstvo, zato sta njuna dosežka povsem zaslužena, čeprav srhljivih in razburljivih trenutkih na prvenstvu ni manjkalo, na koncu pa so odločile izkušnje in velika mera samozavesti.

"Danes so se izpolnile moje dolgoletne sanje, na ta trenutek sem čakal zelo dolgo in mi je kar nekako odleglo. Vedel sem, da sem sposoben doseči tak rezultat, že večkrat sem bil blizu, a se na žalost do danes še ni vse izšlo po mojih željah, danes pa je končno nastopil tudi ta dan," je po osvojitvi naslova najboljšega na svetu prvenstvo ocenil Domen Vodišek. Veselja po osvojeni srebrni medalji ni mogla niti Maja Sajovic, ki je bila podobno kot Vodišek na dobri poti do odličja že od prvega skoka naprej, na žalost pa ji je v zadnjem zmanjkal le kakšen milimeter tudi za zlato. "Ne bom skrivala, na prvenstvo sem se odpravila z željo po medalji, razmišljala sem tudi o zlatu, a se zanj ni izšlo. Že po samem prihodu v Dubaj sem se počutila zelo dobro, skakati na tem prvenstvu mi je bilo v velik užitek in sem na vsak skok posebej komaj čakala. Predvsem sproščena sem bila v zadnjih dveh skokih zato sem z naslovom podprvakinje zelo zadovoljna," pa je vtise po osvojenem srebru strnila Maja Sajovic. Slovenski padalci se v domovino vračajo v nedeljo, njihova zbirka medalj z največjih tekmovanj pa je bogatejša za dve zlati in srebrno medaljo.

Ne spreglejte