Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2018,
22.04

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

šport invalidov

Četrtek, 10. 5. 2018, 22.04

5 let, 11 mesecev

Dolinarjeva in Trtnik v Laškem končala v četrtfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Andreja Dolinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes se je v Laškem sklenil posamični del obračunov na 15. Slovenia Open Thermana Laško, ki velja za največji namiznoteniški turnir za športnike invalide. Andreja Dolinar je v posamični konkurenci tekmovanje končala v četrtfinalu, prav tako tudi Luka Trtnik.

V sklepnih bojih posamično je imela predstavnika tudi Slovenija. Andreja Dolinar je v četrtfinalu svoje tekmovalne skupine priznala premoč Britanki Susan Gilroy (1:3). Luka Trtnik je naprej v osmini finala opravil z Japoncem Masachiko Inoujem(3:0), v četrtfinalu pa je bil premočan zanj Egipčan Ahmed Sayed Mohamed (0:3), ki je v nadaljevanju izločil tudi paraolimpijskega prvaka Britanca Willa Bayleya.

"Z nastopi v posamični konkurenci sem zadovoljen in so zelo dobri. Vesel sem, ker sem prišel tako daleč. Danes sem začel dobro, v četrtfinalu pa je bil Egipčan prevelik zalogaj. Vse skupaj pa je dobra vzpodbuda za ekipno tekmovanje. Tam bom moči združil prav z Egipčanom, ki me je izločil. Po tihem računava na kolajno," napoveduje 20-letni Trtnik, ki je v Laškem prišel do dosežka kariere. Prvič mu je uspelo napredovati iz predtekmovanja, za nameček pa je prišel med osem najboljših.

"Tekma je bilo zelo težka, a je imela nasprotnica res dober dan. Z mislimi smo pri igri dvojic, kjer pa sva z Barbaro dobili zahtevno skupino s Srbijo in Nemčijo, slednja je naša priložnost. Bo pa treba najprej dobiti dvojice," je dejala Dolinarjeva.

Luka Trtnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

V ekipnih obračunih ima Slovenija v ognju tri železa - Andreja Dolinar in Barbara Meglič, Primož Kancler in Bojan Lukežič ter Luka Trtnik, ki je združil moči z Egipčanom Ahmed Sayed Mohamedom. Dekleti sta izgubili prvo tekmo proti Srbiji (1:2), Trtnik pa proti Brazilcema (0:2). Tekmovanje se nadaljuje v petek, sklene pa v soboto.

V ženski konkurenci je za presenečenje poskrbela Britanka Susan Gilroy, ki je v polfinalu izločila Borislavo Perić Ranković, aktualno paralimpijsko prvakinjo. V finalu je Gilroyjeva po ogorčenem boju priznala premoč Nemki Sandri Mikolaschek.

V moški konkurenci je bilo nekaj več presenetljivih izidov v izločilnih bojih. V SM5 je zmagal Srb Mitar Palikuča, ki je že v polfinalu porazil Turka Alija Ozturka, v drugem polfinalu sta se pomerila Britanec Jack Hunter Spivey in Norvežan Tommy Urhaug, boljši je bil Skandinavec. V SM8 je slavil končno zmago 22-letni Ukrajinec Ivan Maj, kar je veliko presenečenje.

Prvaki so postali:

SF 1-2: Giada Rossi (Italija)
SF3: Anna-Carin Ahlquist (Švedska)
SF 4-5: Sandra Mikolaschek (Nemčija)
SF 6: Marina Jovčenko (Ukrajina)
SF 7: Kelly Van Zon (Nizozemska)
SF 8: Aida Dahlen (Norveška)
SF 9: Neslihan Kavas (Turčija)
SF 10: Bruna Costa Alexandre (Brazilija)
SF 11: Maria Krystyna Lysiak (Poljska)
SM 1: Endre Major (Madžarska)
SM 2: Rafal Czuper (Poljska)
SM 3: Thomas Schmidberger (Nemčija)
SM 4: Abdullah Ozturk (Turčija)
SM 5: Mitar Palikuča (Srbija)
SM 6: Peter Rosenmeier (Danska)
SM 7: Mikhajlo Popov (Ukrajina)
SM 8: Ivan Maj (Ukrajina)
SM 9: Juri Nozdrunov (Rusija)
SM 10: Denislav Stefanov Kodjabašev (Rusija)
SM 11: Peter Palos (Madžarska)

Ne spreglejte