Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2015,
16.29

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dejan Vinčić odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca Varna Belorusija

Četrtek, 8. 10. 2015, 16.29

1 leto, 3 mesece

Dejan Vinčić: Belorusija kar pravšnji tekmec za začetek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška odbojkarska v petek začenja nastope na evropskem prvenstvu, ki bo potekalo v Italiji in Bolgariji. Prvi nasprotnik bo Belorusija.

Slovenci bodo igrali v skupini C v Varni, njihovi prvi tekmeci bodo Belorusi, nato pa se bodo pomerili še z Belgijci in svetovnimi prvaki Poljaki. Najboljša reprezentanca iz skupine se bo neposredno uvrstila v četrtfinale, druga in tretjeuvrščena ekipa pa v repasaž, v katerem se bosta pomerili z reprezentancama, ki bosta drugo oziroma tretje mesto zasedli v skupini A, kjer bodo igrale Češka, Nizozemska, Nemčija in Bolgarija.

"Najprej želimo pokazati svojo najboljšo igro, potem bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Prvi tekmec bo Belorusija, prva tekma je vedno zelo pomembna in tudi zahtevna. A mislim, da je Belorusija kar pravšnji tekmec za začetek, z zmago bi dobili še dodatno samozavest, še dodaten zagon za nadaljnje obračune. Od trenerjev smo že dobili nekaj informacij o Belorusih, se na treningih tudi že pripravljali na njihovo igro, predvsem smo izpopolnjevali trojni blok, s katerim bomo poskušali zaustaviti njihovega najboljšega igralca, ki nosi številko ena (korektor Andrej Radzjuk, op. p.). Belorusija zagotovo ne bo lahek zalogaj, tudi ona v Varno ni prišla z belo zastavo, tudi ona ima svojo kakovost," se pomembnosti tekme, ki bi Slovencem najbrž že zagotovila napredovanje, zaveda organizator igre Dejan Vinčić.

Slovenska in beloruska reprezentanca se dobro poznata, saj sta letos že igrali v evropski ligi. Srečali sta se dvakrat, obakrat je v Brestu zmagala Slovenija – na prvi tekmi brez težav s 3:0, na drugi pa šele po petem nizu s 3:2. Prav ta tekma, na kateri Slovenci niso mogli računati na polno pomoč takrat lažje poškodovanega kapetana Tineta Urnauta, je opozorilo, da se Belorusov ne sme podcenjevati.

Ne spreglejte