Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 9. 2014,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rajmond Debevec

Sobota, 13. 9. 2014, 13.33

8 let

Debevec je dosegel svoj najboljši izid v tej sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu v španski Granadi v disciplini malokalibrska puška trojni položaj zadel 1171 krogov in zasedel 17. mesto.

Drugi slovenski predstavnik Željko Moičević pa je današnjo preizkušnjo s 1159 krogi končal na 49. mestu.

Debevec je v uvodnih dveh serijah strelskega maratona na tukajšnjem strelišču v Las Gabiasu spominjal na svoje stare dobre čase. Po zadetih 392 krogov v klečem in 398 krogov v ležečem položaju je bil vseskozi v prvi deseterici, nato pa je v stoječem položaju zadel 381 krogov in malenkostno pokvaril svojo uvrstitev v nekoč njegovi paradni disciplini.

"Danes sem dosegel svoj najboljši izid v tej sezoni, po tej plati sem lahko zadovoljen. Razmere na strelišču so bile izvrstne in enake za vse tekmovalce, v teh okoliščinah pa znajo streljati tudi manj izkušeni tekmovalci, kar se je pokazalo na razpredelnici. Moj najboljši letošnji izid mi je navrgel le 17. mesto, pa tudi manjkajočih šest krogov do zadnjega finalista je sorazmerno velik zaostanek," je svojo doslej najboljšo uvrstitev v Granadi ocenil Rajmond Debevec, ki je z malokalibrsko puško leže osvojil 22. mesto.

"Na današnji tekmi sem v vseh treh položajih streljal dokaj dobro, po tehnični plati na najvišji ravni v tej sezoni. Imel sem tudi nekaj smole, saj sem v enajstih strelih zadel 9,9 kroga. Včasih imamo strelci več sreče, včasih manj, če bi polovica teh nesrečnih današnjih strelov bilo srečnih, potem bi se morda uvrstil v finale. A na srečo se ne gre zanašati, bolj na znanje in izkušnje, tako da lahko rečem, da je izid v Granadi odraz moje trenutne pripravljenosti," je še dejal 51-letni Debevec, ki je v Granadi že devetič nastopil na svetovnem prvenstvu, v svoji bogati športni biografiji pa ima tudi osem nastopov na poletnih olimpijskih igrah.

Moičević je na SP izpolnil svoje realne cilje

Moičević je na današnji preizkušnji v kraljevski strelski disciplini zaostal za uvrstitvijo z zračno puško, ko je osvojil 23. mesto. "V Granadi sem izpolnil svoje realne cilje, nadejal pa sem se nekoliko višjim uvrstitvam. Na današnji tekmi v trojnem položaju sem dosegel soliden izid, zavoljo pomanjkanja treningov zaradi poškodbe več niti nisem mogel doseči. Nastop na tekmi z zračno puško me je veliko bolj zadovoljil, malenkosti so mi preprečile višjo uvrstitev," je dejal Željko Moičević, ki je po marčevskem evropskem prvenstvo z zračnim orožjem v Moskvi odšel na operacijo kolena. Po enomesečnem prisilnem premoru se je vrnil v trenažni proces, a izgubil veliko pripravljalnega časa za Granado.

Slovenska moška strelska reprezentanca je na petkovi ekipni tekmi v tej disciplini osvojila 16. mesto, potem ko je zadela 3465 krogov. Zmagala je Kitajska (3497) pred Norveško (3495) in Rusijo (3494).

V nedeljo bodo na sceno stopile slovenske mladinke, pred Petro Vernik, Urško Kuharič in Klavdijo Jerovšek je tekma z zračno puško. Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško bodo nastopili v eliminacijah za ponedeljkovo tekmo s puško velikega kalibra na 300 metrov.

Ne spreglejte