Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2012,
19.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rajmond Debevec

Četrtek, 13. 12. 2012, 19.24

8 let

Debevec in Vukovićeva najboljša v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Športna zveza Ljubljane je podelila nagrade za najboljše športnike v mestu za leto 2012. Najboljša sta postala strelec Rajmond Debevec, in judoistka Raša Sraka Vuković.

Ekipni priznanji sta dobili RK Krim pri ženskah ter OK ACH Volley.

Debevec je nagrado za najboljšega dobil za osvojeno bronasto kolajno na poletnih olimpijskih igrah v Londonu ter za zmago na svetovnem pokalu v Bangkoku, Sraka Vukovićeva, ki je bila na olimpijskem turnirju do 70 kg sedma, je temu dosežku dodala še bron na evropskem prvenstvu v Čeljabinsku. Najboljša trenerja leta 2012 sta postala Lojze Mikolič in Mitja Železnikar.

Pri športnikih je drugo mesto pripadlo kanuistu Benjaminu Savšku, ki je bil na OI osmi, na evropskem prvenstvu v Augsburgu pa je osvojil tretje mesto. Tretje mesto v glasovanju pa sta si razdelila lanski zmagovalec izbora Športne zveze Ljubljana, telovadec Mitja Petkovšek, ki je v minulem letu osvojil skupno zmago v svetovnem pokalu na bradlji za sezono 2012, tri zmage na tekmah svetovnega pokala in eno drugo mesto, ter bron na evropskem prvenstvu v Montpellierju, ter plavalec Peter Mankoč, ki je bil na minulem evropskem prvenstvu v Chartresu v kratkih bazenih (25 m) drugi na 100 m mešano ter drugi s štafeto 4 x 50 m.

Pri športnicah je bila v glasovanju druga balinarka Tadeja Sodec, ki je bila svetovna prvakinja v krogu v turški Manisi in tretja v hitrostnem zbijanju prav tako v Manisi, na tretjem mestu pa je v glasovanju pristala taekwondoistka Nedina Torič, ki je bila tretja na svetovnem prvenstvu v Brightonu v borbah nad 70 kg, na evropskem prvenstvu v Mariboru pa je osvojila drugo mesto v borbah ekipno ter tretje mesto do 70 kg.

Rokometašice Krima so si lovoriko za najboljšo ljubljansko žensko ekipo prislužile z uvrstitvijo v 2. krog lige prvakinj, odbojkarji ACH Volleyja pa za nastop v ligi prvakov, 2. mesto v srednjeevropski ligi ter polfinale evropskega pokala Cev.

Na slovesni podelitvi v Festivalni dvorani so podelili še številna priznanja za športnike invalide, najboljše mlade športnike, amaterske športne delavce in društva ter jubilejna priznanja za dolgoletno delovanje v športu.

Ne spreglejte