Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 2. 2008,
17.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 17.58

8 let

Dadičeva 21., Slovenija 8. na strelskem EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v švicarskem Winterthuru sta zadnja dva dneva rezervirana za članske kategorije. Slovenski strelci so končali v drugi polovici nastopajočih.

Slovenska ženska reprezentanca s puško je v ekipni konkurenci zasedla osmo mesto (1178 krogov), v posamični pa je bila najboljša Katja Dadič, ki je tekmo končala na 21. mestu (394).

Poleg Dadičeve sta nastopili še dve slovenski strelki: Zdenka Stolnik je v konkurenci 71 tekmovalk zasedla 27. (394), Jelica Majstorovič pa 50. mesto.

Na letošnjem zaključnem turnirju stare celine je nemška ženska reprezentanca v ekipni konkurenci izenačila evropski rekord, ki je bil od leta 2005, ko je bilo evropsko prvenstvo v Tallinnu, v lasti Rusije. Nemčija je v Švici nastreljala 1191 krogov. Srebrno odličje je osvojila Poljska (1187), bronasto pa Češka (1186).

V današnjih popoldanskih urah se bodo v Winterthuru predstavili še strelci z zračno pištolo (slovenske barve bodo branili Boštjan Simonič, Aleksander Ciglarič in Cveto Ljubič), v soboto pa bosta na sporedu članski tekmi z zračno puško za moške (Rajmond Debevec, Željko Moičevič in Izidor Hreščak) in zračno pištolo za ženske (Majda Raušl).

Slovenska moška reprezentanca je v ekipni tekmi s pištolo osvojila 14. mesto, potem ko je nastreljala 1699 krogov. V posamični konkurenci je bil najboljši Boštjan Simonič, ki je s 570 krogi zasedel 44. mesto.

Na ekipni tekmi je slovenska izbrana vrsta osvojila predzadnje mesto, za njo se je uvrstila le Makedonija. Slavila je Rusija (1751) pred Nemčijo in Italijo (obe po 1734).

V posamični konkurenci so se slovenski strelci s pištolo uvrstili v drugo polovico nastopajočih: Simonič je zasedel 44. mesto, Cveto Ljubič se je prav tako s 570 krogi uvrstil mesto za njim, Aleksander Ciglarič pa je v konkurenci 68 strelcev tekmovanje končal na 62. mestu s 559 zadetimi krogi.

Ne spreglejte