Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
2. 1. 2017,
11.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

6

Natisni članek

Mirko Filipović Cro Cop Rizin World Grand Prix 2016

Ponedeljek, 2. 1. 2017, 11.26

6 let, 6 mesecev

Cro Cop jezen na zapis hrvaškega medija: Klošar? "Scal" sem kri med pripravami.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,13

6

Mirko Filipović Cro Cop | Foto Facebook Mirka Filipovića

Foto: Facebook Mirka Filipovića

Mirko Filipović - Cro Cop je pri 42 letih dokazal, da je eden izmed največjih univerzalnih borcev vseh časov. Hrvaški veteran, ki je svoj čas navduševal predvsem v K-1, je pretekli konec tedna dobil zelo zahteven borilni turnir na Japonskem in vsem kritikom, ki so ga v času priprav dajali v nič, na najlepši način zaprl usta.

Hrvaški orjak je svoj pohod do velike nagrade Rizin začel septembra z zmago v prvem krogu proti Korejcu Hyunu Man Myungu, konec preteklega tedna pa je v sloviti areni Saitama na Japonskem v treh dveh opravil še s tremi borci in osvojil laskavi naslov.

Američan se je uštel

V četrtkovih zgodnjih urah je naprej opravil z branilcem naslova Muhammedom Lawalom - King Mojem, ki je Hrvata izbral kar sam. A samozavestni Američan se je uštel in svojo obrambo naslova končal še pred zadnjim dnevom. Cro Cop ga je v začetku druge rudne premagal s tehničnim nokavtom in se uvrstil v polfinale.

Tam ga je v soboto pričakal estonski, kar 180 kilogramov težki, borec Baruto Kaito, ki ga je Hrvat s poškodovanim stopalom premagal že v 49. sekundi z udarcem v telo, v finalu pa ni imel posebnega dela niti z Irancem Amirjem Aliakbarijem.

Zmago posvetil sinu Ivanu

Po zmagoslavju se mu je odvalil kamen od srca, od sreče je tudi zajokal. "Hvala vsem za podporo. Ne morem opisati, kako sem srečen in ponosen. Na turnir sem prišel poškodovan, a na koncu dneva je pas moj. Tega podarjam svojemu sinu Ivanu. Ima 14 let in on je moj ponos. Imam še enega sina, a je še premlad, da bi vedel, kaj dela oče," je velikem uspehu v solzah povedal neuničljivi Hrvat.

Okrcal zapis Indexa

Hrvat je imel v času priprav poškdovano koleno, po prvi borbi z Američanom pa si je poškodoval tudi stopalo. A to ga ni zaustavilo. | Foto: Facebook Mirka Filipovića Hrvat je imel v času priprav poškdovano koleno, po prvi borbi z Američanom pa si je poškodoval tudi stopalo. A to ga ni zaustavilo. Foto: Facebook Mirka Filipovića Hrvat, ki je na Japonsko prišel kot borec, ki mu niso pripisovali veliko možnosti, je z novo lovoriko v bogati karieri poskrbel za veliko navdušenje na Hrvaškem. To pa so za klike in večjo branost izkoristiti tudi hrvaški mediji. Nekateri so šli predaleč.

"Že v času priprav na Rizinov turnir sem bil tarča posmeha, podcenjevanja. A pustimo to, to me ne moti toliko kot to, da je očitno danes pomembno le to, da se piše za nabiranje klikov. Kaj pa korektnost, profesionalnost in etika?" je bil nad nekaterimi zapisi razočaran 42-letni borec, najbolj pa ga je zmotil naslov na spletni strani Index.hr Životna pobjeda jednog klošara (Klošarjeva zmaga kariere).

"Članek je napisan v redu, a zakaj tak naslov? Klošar? 'Scal' sem kri med pripravami. Še nikoli ni bilo tako naporno in težko kot zdaj. Večerni trening je bil pravi masaker. Ko sem ga končal, sem šel vedno do zdravnika, ki mi je iz kolena punktiral tekočino. O tem, da sem koleno z ledom hladil do treh ponoči, da bi zmanjšal oteklino, niti ne govorim. In to vse pri 42 letih. Naj si misli vsak, kar hoče, mislite, da sem vzvišen in pohlepen, a pisanje neresnice je res nekorektno," je nadaljeval.

"Pomislite, kaj bi bilo, če bi ob vrnitvi na Hrvaško objel svojo družino, se usedel v avto in odšel. Mediji bi me raztrgali, češ, kako je domišljav in tak in drugačen. Če bi me v Rizinu z ringa na nosilih odnesli že po borbi z Mojem, pa bi bilo še huje," je še zapisal jezni Cro Cop, ki je za zmago prejel 350 tisoč dolarjev (330 tisoč evrov).

V treh dneh premagal tri borce:

Četrtfinale:


Polfinale:



Finale:

Ne spreglejte