Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2012,
14.36

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 18. 8. 2012, 14.36

8 let, 6 mesecev

Četvercu peto mesto, Markovc v nedeljski finale enojcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski veslaški četverec je v velikem finalu mladinskega svetovnega prvenstva v Plovdivu zasedel peto mesto. Jernej Markovc se je z zanesljivo vožnjo uvrstil v nedeljski finale enojcev.

Jernej Markovc si je po vodstvu prek celotne proge prve polfinalne skupine gladko zagotovil nastop v nedeljskem velikem finalu enojcev.

Mariborski veslači v četvercu Tomaž Jurše, Matej Grobelnik, Miha Ramšak in Gašper Ferlinc so v velikem finalu mladinskega svetovnega prvenstva odlično štartali in bili na prvi četrtini proge tik za vodilnimi Romuni. V nadaljevanju so močno pritisnili Italijani, aktualni evropski prvaki, ki so prehiteli romunsko posadko, prav tako sta v srednjem delu proge pred naše prišli še nemška in britanska posadka. V tretji četrtini proge so Slovenci preveč popustili in se v zaključku tekme niso mogli več vmešati v boj za medalje. Zlato so po ogorčenem boju z Romuni osvojili Italijani. Jurše, Grobelnik, Ramšak in Ferlinc so po bronu na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu na Bledu potrdili svoj potencial še s petim mestom na mladinskem svetovnem prvenstvu v Plovdivu.

Žan Črnac in Luka Pangos sta bila v polfinalu v dvojnem dvojcu v svoji skupini šesta in bosta v nedeljo dopoldne nastopila v finalu B, v katerem bo na svetovnem prvenstvu neolimpijskih disciplin, ki prav tako poteka v Plovdivu, nastopil še članski lahki skifist Rajko Hrvat.

V finalu C ženskih dvojnih dvojcev danes nastop čaka še Tinko Kersikla in Sanjo Savanovič, v finalu D pa moški dvojni četverec, v katerem veslajo Gregor Vojvoda, Gal Žvegelj, Matej Pregarc in Ptah Butinar.

Ne spreglejte