Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
12.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 12.58

8 let

Cesarjeva solidno opravila s prvencem na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek dopoldan je na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Debrecenu na Madžarskem nastopila le Nina Cesar in v jutranjem delu na 800 m prosto z 8:46,86 zasedla 7. mesto.

Po popoldanskem nastopu osmerice plavalk z najhitrejšimi prijavljenimi časi bo Cesarjeva po premiernem nastopu v slovenski članski reprezentanci bržkone 15. Popoldan bosta v finalu na 100 m delfin oziroma 100 m hrbtno nastopila še Ilirijan Peter Mankoč in Triglavanka Anja Čarman, posebej visoka pričakovanja pa ima Mankoč.

Cesarjeva je tekmo dobro začela. Po 200 metrih je obračala z izidom 2:07, na polovici s 4:19, na koncu pa je zaostala za osebnimi pričakovanji, saj je osebni rekord kljub izjemni borbi zgrešila za pet sekund. "Do polovice sem plavala nekako tako kot ob osebnem rekordu, nato pa ni šlo več. Enostavno ni bilo prave vzdržljivosti, pa tudi sam način plavanja ni bil najboljši. Morda sem zadnji mesec dni premalo trenirala in preveč nastopala na različnih tekmah," je povedala plavalka, ki je bržkone plačala tudi davek neizkušenosti, a prav nabiranje izkušenj je njen prvi cilj na tem prvenstvu.

Izpolnila selektorjev cilj

Prvo priložnost, da doseže boljši izid, bo imela 17-letna Cesarjeva že v soboto, ko bo nastopila na 400 m prosto. "Predvsem si tam želim, da bi plavala čim boljše." Za nameček bo tam lahko nastopila razbremenjeno, saj je že izpolnila visoko zastavljen cilj slovenskega selektorja Vlada Čermaka, da naj bi se vsak slovenski reprezentant na tekmovanju, za katerega je bil poklican v izbrano vrsto, uvrstil vsaj med najboljših 16., s slabšo uvrstitvijo pa pot na tekmovanje ne bi bila upravičena.

Iz jutranjega dela velja omeniti prav najhitrejšo plavalko počasnejših skupin na 800 m prosto. Francozinja Coralie Balmy je bila najhitrejša z dosežkom 8:17,65, zjutraj pa je nastopila predvsem, ker ni imela prijavljenega časa. Lani bi ta dosežek zadostoval za srebrno medaljo in popoldan bo zanimivo spremljati, koliko plavalk bo tokrat hitrejših od Francozinje.

Ne spreglejte