Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 10. 2018,
11.15

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Luka Trtnik Barbara meglič Primož Kancler Namizni tenis svetovno prvenstvo šport invalidov

Sobota, 13. 10. 2018, 11.15

5 let, 6 mesecev

Celje bo gostilo SP v namiznem tenisu za športnike invalide

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Luka Trtnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Že čez nekaj dni se bo v Celju in Laškem začel letošnji največji dogodek za športnike invalide v Sloveniji. Med 17. in 20. oktobrom bo Celje (Laško pa bo središče za trening) gostilo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide.

V dvorani Zlatorog bo nastopil tudi slovenski trojec Barbara Meglič, Luka Trtnik in Primož Kancler.

To je tudi nasploh prvo namiznoteniško člansko svetovno prvenstvo v Sloveniji po letu 1965; takrat je Spent, kot so s kratico poimenovali prvenstvo, gostila Ljubljana in takrat še povsem nova dvorana Tivoli.

"Pa saj se dejansko ne zavedam, kaj me čaka. Mislim, da bom šele v Celju dojel, kaj sploh svetovno prvenstvo je, kaj prinaša, kaj pomeni. Tekmovanja se iskreno veselim! Tudi v času počitnic sem mislil na svetovno prvenstvo in razmišljal, kaj moram še narediti, da upravičim zaupanje. Prav zaradi svetovnega prvenstva sem na treningu še toliko bolj zbran, zavzet. V tem hipu razmišljam, da se dokažem v Celju, v tako močni in elitni konkurenci. Na zadnjem turnirju v Laškem sem se izkazal. Rad bi ponovil to še na svetovnem prvenstvu. Vem, da bo to težja naloga. A se zavedam, da sem sposoben narediti nekaj iz sebe tudi na tem tekmovanju," pred Spintom razmišlja eden od slovenskih adutov, 20-letni Luka Trtnik.

Slovenska mini zasedba je sicer na tekmovanje prišla s posebnim povabilom, kljub temu pa si želijo čim bolje odigrati na domačem tekmovanju, kjer jih bo vodil trener Darko Kojadinović.

Tekmovanje skupaj prirejata Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Namiznoteniška zveza Slovenije. Sodelovalo bo 325 igralk in igralcev iz 54 držav. V dvorani Zlatorog bodo pripravili 12 miz, z brezplačnim vstopom pa želijo privabiti tudi čim več ljubiteljev športa.

Med SP bo Slovenijo obiskal tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC), njegov gostitelj pa bo Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in tudi predsednik organizacijskega odbora Spinta 2018.

Mateja Pintar Pustovrh se bo med drugim preizkusila v vlogi strokovne komentatorice. | Foto: Vid Ponikvar Mateja Pintar Pustovrh se bo med drugim preizkusila v vlogi strokovne komentatorice. Foto: Vid Ponikvar

Kot ambasadorka pa bo med SP dejavna tudi Mateja Pintar Pustovrh, nekdanja najboljša slovenska namiznoteniška igralka med invalidi in dobitnica zlate paraolimpijske medalje iz Aten 2004. Aktivno kariero je že končala, v Celju bo ambasadorka, preizkusila pa se bo tudi kot strokovna komentatorka med prenosi. V Celju bodo namreč omogočili tudi spletne prenose vseh tekem na uradni spletni strani SP.

Dogajanje v Celju se bo začelo 16. oktobra s slavnostnim odprtjem v dvorani Tri lilije v Laškem, med 17. in 20. oktobrom pa bo zgoščen tekmovalni ritem v Celju s štirimi tekmovalnimi dnevi; 20. oktobra bodo potekali boji za medalje, zvečer pa se bo SP končalo s slavnostno prireditvijo, ki bo znova v Laškem.

Peter Zidar, Miha Susman, Sanja Kos, Tanja Oranič, namizni tenis slepi
Sportal Zidar evropski podprvak, Slovenija bronasta
Bojan Tokić
Sportal Slovenci zanesljivo na EP, kjer se bodo spet borili za kolajne
Ne spreglejte