Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 14.14

8 let

Celjanke v lov na visoko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto bodo prve četrtfinalne tekme v evropski ligi. Celjski Miroteks bo gostil romunski Elektromures.

Romunske prvakinje so v osmini finala izločile nemško ekipo Poing, obakrat so bile boljše, doma z 8:0 in s 5:3 na nemškem kegljišču. Romunke bodo za Celjanke težak zaloga, predvsem zato, ker se naše prvakinje zavedajo, da bo povratna tekma 12.februarja zelo zahtevna. Torej, morajo doseči visoko zmago na domačih stezah.

Trener Lado Gobec je optimist pred slovensko–romunskim dvobojem: "Lovili bomo izid vsaj 6:2, morda nam uspe Romunke streti s 7:1. V mislih imam že tudi povratno tekmo. Romunsko kegljišče je staro in zelo zahtevno s 'kanali', na katerih se težje znajdemo. Podobno tistemu v Koprivnici, kjer so domače igralke skoraj nepremagljive. Naša ekipa je v dobri formi, vanjo se bo vrnila Rada Savič. Na voljo imamo deset igralk skupaj z mlado Oljo Damjenič, bojim se le, da punce v teh dneh do tekme ne staknejo kakšne bolezni, ki razsaja po našem mestu ob Savinji," pravi pred zahtevnim obračunom "šef" celjske ekipe.

Naše prvakinje imajo z Elektromuresom doslej uspešno bilanco, saj so jih kar nekajkrat premagale v tekmah za evropske pokale, tudi na nevtralnem kegljišču. Romunke bi utegnile nastopiti v isti postavi kot na prvih dveh tekmah z Nemkami, torej: Daniela Muntean, Martina Emese, Carmen Barabas, Tilda Duka, Victoria Baciu in Anna Horvath. Tekma bo v soboto ob 13. uri na celjskem kegljišču Golovec.

Še dva Slovenca bosta udeleženca četrtfinala. Zanimivo, da se bosta njuna kluba v četrtfinalu pomerila med seboj! Primož Pintarič bo igral v moštvu Zadra, ki pričakuje goste iz avstrijskega St.Pöltna z Markom Mojmirjem Bortekom. Med šestnajsterico najboljših klubov sta ta čas nemška prvaka iz Bamberga, v obeh konkurencah tudi slovaška Podbrezova in madžarski Zalaegerszeg. Posebej nervozni bosta madžarski ekipi, kajti želita si uvrstitve med najboljšo četverico. Sklepni turnir bo namreč konec marca prav na kegljišču v Zalaegerszegu …

Ne spreglejte