SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
168. regata Cambridge - Oxford

Cambridgeu dvojna krona na prestižnem veslaškem obračunu

0,01

termometer

Cambridge | Veslači Cambridgea so v dvoboju z Oxfordom prišli do zmage na 168. prestižnem dvoboju britanskih univerz.  | Foto: Reuters
Veslači Cambridgea so v dvoboju z Oxfordom prišli do zmage na 168. prestižnem dvoboju britanskih univerz. Foto: Reuters

Veslači Cambridgea so v dvoboju z Oxfordom prišli do zmage na 168. prestižnem dvoboju britanskih univerz. To je bila njihova 86. zmaga, Oxford je ostal pri 81. Leta 1877 zmagovalca po izenačenju ni bilo. Cambridge je na Temzi slavil dvojno zmago, saj so bile od Oxforda boljše tudi njihove veslačice.

Cambridge je prestižno preizkušnjo dobil četrtič v zadnjih petih izdajah. Boljši je bil še v letih 2018, 2019 in 2021.

Leta 2020 je tekmovanje zaradi pandemije novega koronavirusa v celoti odpadlo, medtem ko so leta 2021 zaradi varnostnih razlogov v zvezi z mostom Hammersmith na skrajšani progi veslali na Veliki Ousi v Cambridgeshiru.

Potem ko so lani vlogo favoritov upravičili veslači Oxforda, je tokrat to uspelo še njihovim univerzitetnim tekmecem, ki so slavili s slabo dolžino čolna prednosti. Tokrat rekordov zaradi bolj razburkane Temze ni bilo.

To je bila njihova 86. zmaga, Oxford je ostal pri 81.  | Foto: Reuters To je bila njihova 86. zmaga, Oxford je ostal pri 81. Foto: Reuters

"Poplava čustev je bila po prečkanju ciljne črte je bila izjemna, s tem se nič ne more primerjati," je po koncu, kot ga citira BBC, dejal krmar Jasper Parish. "To so najlepši trenutki v mojem življenju, zapomnil si jih bom za vselej," je še dodal Parish.

Ta je po pisanju BBC storil odločilno potezo, potem ko je pri odseku v Fulhamu čoln vodil bolj pri robu in s tem v mirnejših vodah. S tem je pridobil dodatne pol dolžine čolna prednosti, že tako pa je Cambridge nadzoroval potek dirke in bil na 6,8 km dolgi trasi večinoma v prednosti.

Cambridge je na Temzi slavil dvojno zmago, saj so bile od Oxforda boljše tudi njihove veslačice. | Foto: Reuters Cambridge je na Temzi slavil dvojno zmago, saj so bile od Oxforda boljše tudi njihove veslačice. Foto: Reuters

Veslači Oxforda pa so se med tekmovanjem ukvarjali tudi s slabim zdravstvenim stanjem Felixa Drinkalla. Mladega veslača so morali po preizkušnji odpeljati v bolnišnico, a je po informacijah Guardiana pri zavesti in bo tam ostal na opazovanju.

Žensko preizkušnjo so veslačice Cambridgea dobile šestič zapovrstjo in prednost v zgodovinskem pogledu povečale na 47 zmag proti 30. Neporažene so vse od leta 2016.

Preberite še:

Bled veslanje splosna Sportal Veslaška naslova še v Maribor in Izolo
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin