Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 3. 2016,
21.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sobota, 12. 3. 2016, 21.03

7 let, 12 mesecev

Calcitovke ponovile uspeh izpred dveh let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V srednjeevropski ligi se naslova petič v nizu veselijo igralke slovenskega kluba. Po letu 2014 so bile drugič najboljše Calcitovke, ki so v finalu zaključnega turnirja s 3:0 premagale Linamar.

Ljubljančanke, varovanke Gašperja Ribiča, so prva dva niza dobile zanesljivo, odločilno prednost so si priigrale med obema tehničnima odmoroma, v tretjem nizu pa je bilo izenačeno do končnice in izida 18:17, v zaključku pa so bile slovenske prvakinje precej bolj zbrane, kar jim je zagotovilo gladko zmago. Calcit, pri katerem je bila s 13 točkami najučinkovitejša Olivera Kostić, je imel precej boljši sprejem, posledično pa tudi boljši napad.

Slovenke so tekmo začele imenitno, zbrano so igrale v obrambi in učinkovito v napadu. Povedle so s 7:3, toda v nadaljevanju so madžarske igralke z delnim izidom 5:0 poskrbele za zasul in povedle 8:7. A je sledil novi preobrat, zrežirali sta ga učinkoviti Elena Kučej in Olivera Kostić, ki se je končal z vodstvo Ljubljančank 16:11. Te niso popuščale in tudi v nadaljevanju, narekovale so ritem igre, povedle 20:13 in bile na dobri poti, da dobijo niz. Vendar se tekmice niso predale. S točkami Grete Szakmary in Tatjane Matić so začele loviti prednost tekmic, se v končnici približale na dve točki (23:21), novi zasuk pa jim ni uspel.

Tudi v drugem nizu so ljubljanske odbojkarice vodile 7:3, a se jim je po obetavnem začetku spet ustavilo, tekmice so po zaslugi učinkovite Matićeve dosegle kar pet točk zapored za vodstvo 9:7. In zgodba s prvega niza se je ponovila. Ekipa Calcita je zaigrala kot prerojena, razigrala se je zlasti Slavina Koleva, in ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:11 za ljubljansko vrsto. Ta je pet točk prednosti obdržala tudi pri rezultatu 18:13, nato dovolila tekmicam, da so se približale na dve točki (18:16). Končnica je spet minula v boljši igri Calcita. Za povišanje prednosti sta bili zaslužni predvsem Monika Potokar in Ana Katarina Hribar, slednja z asom in še enim neugodnim začetnim udarcem, madžarske prvakinje so se tako morale sprijazniti s še enim izgubljenim nizom.

Slovenske prvakinje so tudi v tretjem nizu prikazale dobro igro, za katero so tekmice le na trenutke našle protiorožje. Povedle so 8:5, nato so si privoščile nekaj neuspešnih napadov in pobudo na igrišču je prevzela madžarska ekipa, ki je ob drugem tehničen odmoru vodila 16:14. V nadaljevanju je ljubljanska ekipa spet strnila vrste in s štirimi zaporednimi točkami dosegla preobrat (18:16). Z uspešnimi napadi Kostičeve je prednost v končnici narasla na 24:19, zmagovito točko pa je z blokom za veselje v vrsti Calcita poskrbela Kučejeva.

Ne spreglejte