Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 3. 2015,
22.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Posojilnica Dob

Sobota, 14. 3. 2015, 22.18

7 let, 12 mesecev

Slabetu trenerski dvoboj proti Kotniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili polfinalni dvoboj zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Pliberku. S 3:1 (-23, 22, 23, 23) jih je premagala domača Posojilnica Dob.

Odbojkarji ACH Volleyja niso ubranili naslova zmagovalca srednjeevropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v Pliberku jih je namreč po ogorčenem boju premagala ekipa nekdanjega trenerja ACH Volleyja in reprezentančnega selektorja Luke Slabeta, domača Posojilnica Dob. Avstrijci so se tako slovenskim prvakom, ti so srednjeevropsko ligo dobili že šestkrat, doslej pa se vedno igrali vsaj finale, oddolžili za poraza v zadnjih dveh finalih tega tekmovanja.

Bojazen, da slovenski prvaki v družbi najboljših avstrijskih ekip v tem trenutku po kakovosti niso sposobni osvojiti srednjeevropske lige, se je uresničila. A kljub temu lahko v boj za tretje mesto vstopijo z dvignjeno glavo. Nekdanja ekipa njihovega trenerja Bogdana Kotnika jih ni nadigrala, dvoboj so odločale malenkosti, najbrž pa ravno domače igrišče. Po statistiki gledano so bili domači sicer boljši v vseh elementih, najbrž pa je bil odločilen sprejem, zaradi njega so imeli Ljubljančani kar nekaj težav v napadu. Kotnik je v igri sicer koristil skoraj vse igralce, a se je na koncu vendarle poznalo, da so imeli v zadnjem času veliko zdravstvenih težav, predvsem je manjkal običajen učinek avstralskega sprejemalca Nathana Robertsa.

Izenačenost v vseh nizih

Prav vsi nizi so bili izenačeni od začetka do konca. Na začetku so pobudo prevzeli gosti, ki so po drugem tehničnem odmoru vodili že s 17:13. Toda nekaj napak ACH-ja je omogočilo, da so se domači približali na 20:18, a Kotnikovi izbranci, pri katerih je bil v napadu razpoložen predvsem Eric Mochalski, so prednost zadržali vse do konca, končni izid prvega niza je postavil prav Mochalski.

Avstrijci so v prvem nizu storili v ogromno napak, slutiti je bilo, da jih v nadaljevanju ne bodo več toliko. Začetno vodstvo 3:0 jim je dalo dodatno zanesljivost, prednost treh točk so držali do drugega tehničnega, po njem pa so jo še za točko povečali. Zadnjič so za štiri točke vodili pri izidu 22:18. Po zaslugi dveh blokov Jana Kozamernika so se gostje približali le na točko zaostanka, kar je prisililo Slabeta, da je v igro poslal višjega podajalca Roka Satlerja, ki je svoje delo opravil odlično. Domači so si priigrali dve zaključni žogi, že prvo je s prvim tempom izkoristil Danijel Koncilja, brat ACH-jevega blokerja Maria.

Ljubljančani so v tretjem nizu po dobri igri Jana Klobučarja vodili s 13:9, a na 17. točki so jih domači ujeli in spet se je začel ogorčen boj za vsako točko. Slovenski prvaki so zadnjič vodili z 22:21, nekaj napak in Danijel Koncilja pa so tudi tretji niz odločili v korist domačih.

Kotnik je v četrtem nizu poskušal še z Matijo Pleškom, ki je zamenjal ne posebej razpoloženega kapetana Andreja Flajsa, a tudi to ni pomagalo. Oranžni zmaji so večji del niza zaostajali, toda nikoli več kot za tri točke, toda v sami končnici so se vendarle približali na 22:23, a to je bilo tudi vse, kar jim je uspelo.

Ne spreglejte