Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2019,
21.33

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Posojilnica Dob Calcit Volley Liga MEVZA

Sobota, 26. 1. 2019, 21.33

5 let, 2 meseca

Liga MEVZA, moški, 8. krog

Kamničani iz Avstrije z eno točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Calcit Volley | Kamničanom je malce zmanjkalo. | Foto Klemen Brumec

Kamničanom je malce zmanjkalo.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga srednjeevropske lige v avstrijskem Zwettlu izgubili proti ekipi Union Raiffeisen Waldviertel z 2:3 (-19, 24, -20, 13, 15). Že v torek pa kamniške odbojkarje v Monzi čaka prva tekma četrtfinala pokala Challenge. Dvoboj s članom italijanske SuperLege se bo začel ob 19. uri.

Kamničani so v svoji tretji tekmi v štirih dneh na gostovanju v Zwettlu prišli do točke, s katero so še korak bliže uvrstitvi na zaključni turnir srednjeevropske lige. V Avstriji, kar je bila tudi njihova zadnja preizkušnja pred torkovo prvo tekmo četrtfinala pokala Challenge v Monzi, so igrali brez obolelega Mihe Bregarja, medtem ko je Dmitrij Babkov igral le v prvem nizu in del petega.

V prvem nizu so domači odbojkarji, ki so na domačem igrišču odvzeli točko ACH Volleyju, povedli s 5:1 in 7:3, vendar so jih Kamničani ulovili na deseti točki. Do 17. točke sta se ekipi menjavali v vodstvu, pred vstopom v končnico niza pa je avstrijska ekipa, ki je v glavnem sestavljena iz tujcev, vodila z 21:19. V končnici so imeli gostje težave na sprejemu, pri domačinih pa je bil razigran Poljak z grškim potnim listom Lukasz Janusz Szarek, ki je bil z devetimi točkami tudi najučinkovitejši igralec prvega niza. Tri manj je za domačo ekipo prispeval Brazilec Rudinei Boff, pri Kamničanih je bil s petimi razpoložen le Andrej Štembergar Zupan.

Andrej Štembergar Zupan je bil najboljši pri Calcitu. | Foto: Klemen Brumec Andrej Štembergar Zupan je bil najboljši pri Calcitu. Foto: Klemen Brumec

Drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so po vodstvu s 6:3 popustili in dovolili domačinom, da so povedli z 11:8. Sledilo je obdobje boljše igre kamniške ekipe, v kateri je z dobro igro v napadu nadaljeval Štembergar Zupan, na roke pa so jim šle tudi številne lastne napake Waldviertla, tako da je Calcit Volley vodil s 16:12. Toda tudi to gostom še ni zagotavljalo mirne končnice niza, v kateri so na koncu le izkoristili svojo drugo zaključno žogo. Zato pa so v tretjem nizu po izenačenem začetku spet prevladovali domači odbojkarji, ki so bili praktično ves čas v vodstvu. Prebudila sta se Szarek in Boff, ki so ju Kamničani v drugem nizu zaustavili, svoje je dodal še Nemec Lars Bornemann. Podobno kot v uvodnem nizu so tudi v drugem domačini v končnici brez večjih težav prišli do zmage.

Union Raiffeisen Waldviertel: Binder (L), Plizga 2, Schober 6,  Bornemann 20, Bartoš, Tille (L), Fullerton 2, Boff 18, Hahn 1, Szarek 25, Siwiczyk 14. Trener: Zdenek Šmejkal.

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek, Vidmar 16, Babkov 2, Štalekar 12, Lakner 6, Kotnik 5, Štembergar Zupan 20, Ivković. Trener: Aleš Hribar.

V četrti niz so varovanci Aleša Hribarja vstopili odločneje in si do sredine niza priigrali sedem točk naskoka (13:6), niz pa je bil praktično odločen po njihovem vodstvu s 16:8. Kamničani so dvignili svojo učinkovitost v napadu, to je predvsem veljalo za Primoža Vidmarja, domačine pa so pustili na trinajsti točki.

O zmagovalcu dvoboja je tako odločala podaljšana igra, za obe ekipi druga v letošnji sezoni. Za odbojkarje Calcit Volleyja se ni začela ravno obetavno, saj so domačini povedli s 5:2, vodili so tudi s 6:3, vendar je že na šesti točki sledilo izenačenje, na menjavo strani pa so Kamničani odšli z dvema točkama prednosti. V napeti končnici je Waldviertel s tremi zaporednimi točkami spet prišel do vodstva (11:10), bolj zbran pa je bil tudi v končnici in zasluženo prišel do dveh točk, čeprav so Kamničani prvi prišli do zaključne žoge za zmago. Kar v prvo ni uspelo kamniški četi, je v drugo domačinom.

Lestvica:

1. ACH Volley 7 tekem - 18 točk
2. Posojilnica Dob 8 - 17
3. Calcit Volley 8 - 12
4. Waldviertel 8 - 9
-------------------
5. Kazincbarcika 8 - 7
6. Mladost Zagreb 7 - 6

Ne spreglejte