Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 11. 2018,
20.57

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Liga MEVZA ACH Volley Calcit Volley Posojilnica Dob

Nedelja, 4. 11. 2018, 20.57

5 let, 5 mesecev

Liga MEVZA, moški, 4. krog

Kamničani izgubili v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley Calcit Volley | ACH Volley je izgubil prvič v sezoni. | Foto Klemen Brumec / Sportida

ACH Volley je izgubil prvič v sezoni.

Foto: Klemen Brumec / Sportida

Odbojkarji Calcita Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili s hrvaško Mladostjo iz Zagreba z 0:3 (-19, -26, -23).

V soboto so odbojkarji ACH Volleyja izgubili na vročem gostovanju v Pliberku, tako da v srednjeevropski ligi ni več neporaženih ekip. Hkrati je bila to priložnost za Kamničane, da bi v primeru današnje zmage v Zagrebu prevzeli vodstvo na lestvici. Vse skupaj je ostalo le pri željah, kajti Zagrebčani, ki so v letošnji sezoni v Mevzi do zdaj odigrali le eno tekmo, slovenskim podprvakom niso oddali niti niza.

Že rahlo utrujeni varovanci Aleša Hribarja - zanje je bila to že tretja tekma v petih dneh - so neprepričljivo vstopili v dvoboj z domačini, ki so povedli z 8:4 in 16:11. Kamničani so bili predvsem nerazpoloženi v napadu, vršili pa so tudi premalo pritiska s servisi, naredili so tudi preveč lastnih napak.

V drugem nizu so se kamniški odbojkarji le razigrali, čeprav njihova igra še vedno ni bila tekoča. Ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru so zaostajali za dve točki, ki so jo do 16. točke prepolovili. V končnico so povedli z 21:20, imeli priložnost, da izid v nizih izenačijo, vendar se jim ni izšlo.

Tretji niz je imel podoben potek kot prvi, domačini so hitro prišli do prednosti štirih točk, ki so jo držali vse do končnice niza. Predvsem so prevladovali v bloku, s kar 12 se je izkazal Ivan Mihalj, in ko je bilo na semaforju 18:13, je vse kazalo na njihovo zmago. Vendar se Kamničani še niso predali, Zagrebčanom so se približali na dve točki zaostanka (19:21), ubranili so tudi dve zaključni žogi, v tretje pa so bili domačini le uspešni ter tako prišli do zaslužene zmage.

ACH Volley je izgubil prvič v sezoni. | Foto: Klemen Brumec / Sportida ACH Volley je izgubil prvič v sezoni. Foto: Klemen Brumec / Sportida

ACH-jevci po hudem boju poraženi prvič v sezoni

ACH Volley so v 4. krogu srednjeevropske lige v soboto po petih nizih izgubili pri ''slovenski'' Posojilnici, kjer poleg trenerja Matjaža Hafnerja kot igralci nastopajo še Nejc Pušnik, Matej Mihajlović, Jure Kasnik in Matej Kök. Prav slednji je bil z 28 točkami najbolj razpoložen na igrišču, Mihajlović jih je dodal 16, Kasnik pa 2. Pri Ljubljančanih je največ točk, 21, dosegel Petar Đirlić. V nedeljo bo novo zmago in nove tri točke v Zagrebu lovil tudi kamniški Calcit.

Odbojkarji ACH Volleyja so doživeli poraz, ki pa rezultatsko zagotovo ne bo usoden. Pred začetkom lige prvakov pa lahko trenerja Andreja Urnauta skrbi igra, ki ni bila na visoki ravni. Predvsem velja to za sprejem, ki je bil ob solidnem bloku gotovo najpomembnejši faktor v tokratni tekmi. Libero Jani Kovačič ni pokazal takšne predstave, kot jih je kazal v reprezentančnem dresu na svetovnem prvenstvu, prav nič boljši niso sprejemalci, priložnost za igro so dobili vsi štirje.

Za domačo zmago pa sta zagotovo najbolj zaslužna prav nekdanja člana slovenskih prvakov Matej Kök in Matej Mihajlović, dva od štirih Slovencev v ekipi iz Pliberka. Prvi je solidno sprejemal, z 28 točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi štiri ase, še lani korektor ACH-ja, Mihajlović, je prispeval 16 točk.

Odličen servis gostiteljev

"Mislim, da so danes nasprotniki prikazali zelo dobro igro, predvsem so odlično servirali. Na drugi strani pa smo mi bili slabši na sprejemu in menim, da je to botrovalo k današnjemu porazu," je dejal Urnaut, trener ACH-ja, Matjaž Hafner pa je bil boljše volje: "Boj je bil na obeh straneh na zelo visoki ravni. Veseli me, da smo se po zaostanku šestih točk v prvem nizu uspeli pobrati in sestaviti pravo igro. Za nas je že to enajsta tekma v 30 dneh, zato je zelo dobrodošlo, da smo po seriji porazov prišli do zmage."

Liga MEVZA, 4. krog

 

Lestvica:

Ne spreglejte