Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 1. 2014,
20.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Calcit Volleyball

Sobota, 11. 1. 2014, 20.17

8 let, 5 mesecev

Kamničankam na Madžarskem tesen poraz in točka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v tekmi 10. kroga srednjeevropske lige v gosteh izgubile z ekipo Vasas-Obuda iz Budimpešte.

Odbojkarice Calcit Volleyballa so v leto 2014 krenile s porazom, saj jih je v Budimpešti premagala ekipa Vasasa. Kamničanke so tekmo začele zelo slabo, nato z dobro igro prišle do izenačenja v nizih na 2:2, v tie-breaku pa so bile Madžarke spet boljše. Po sedemnajstih zmagah je to njihov prvi poraz. Trener Kamničank se je po velikem slavju v finalu pokala Slovenije kar malce bal nocojšnjega gostovanja v glavnem mestu Madžarske.

Tudi zato, ker je od zmagoslavja v Hočah minilo več kot štirinajst dni, nekatere igralke pa so imele manjše zdravstvene težave. Uvod v tekmo je bil spodbuden, saj so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo točke. Toda nadaljevanje niza je bilo zaskrbljujoče, kajti Madžarke so na servis Orsolye Stefanik in Zsuzsanne Talas do drugega tehničnega odmora gostjam pobegnile za sedem točk. Do konca niza je bilo vse v znamenju domače ekipe in ko so Madžarke povedle z 21:10, je bilo jasno, da je za Kamničanke prvi niz izgubljen.

Težave na sprejemu in v napadu so se gostjam nadaljevale tudi v drugem nizu. Ob drugem tehničnem odmoru so za domačinkami zaostajale za šest točk, z novo serijo točk za vodstvo z 21:13 pa so bile odbojkarice Vasasa pred zmago tudi v drugem nizu. V tretjem nizu se je Ribič odločil za menjavo na mestu organizatorke igre. Morda je tudi to pripomoglo k preobratu, predvsem pa so Kamničanke popravile svoj sprejem, servisi so bili bolj natančni in močnejši. Z dobro igro so nadaljevale do konca tretjega niza, ki so ga zanesljivo dobile.

Še bolje so začele četrti niz, kajti do prvega tehničnega odmora so si po zaslugi boljšega napada priigrale štiri točke prednosti. Ko so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo sedmih točk, je bilo jasno, da bo o zmagovalcu dvoboja odločal odločilni niz. V njem je bila ves čas pobuda na strani domače ekipe, ki je na menjavo strani odšla z dvema točkama prednosti, nato pa so Madžarke povedle z 12:8. Ribič je potek tekme skušal preobrniti s polminutnim odmorom, a mu to ni uspelo, kajti v svoji ekipi tokrat ni imel dovolj razpoložene igralke. Tako so kamniške odbojkarice po zmagoviti seriji sedemnajstih zmag morale igrišče zapustiti sklonjenih glav.

Ne spreglejte