Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2012,
21.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 14. 11. 2012, 21.11

8 let

Calcit na povratno tekmo z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji Calcita Volleyballa so na prvi tekmi osmine finala pokala CEV v Ljubljani premagali Posojilnico Dob s 3:2 (21, -24, 21, -20, 11). Povratna tekma bo naslednjo sredo v Pliberku.

Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so še vodili s 7:5, toda malce nezbranosti v njihovi vrsti in odlični Woicech Wlodarczyk v gostujoči so bili glavni razlogi zato, da so gostje na prvi tehnični odmor odšli s točko prednostjo. Toda to je bilo tudi njihovo edino vodstvo v tem nizu, kajti Kamničani so niti igre vzeli v svoje roke. Spet so bili odlični v bloku, naredili so zelo malo lastnih napak in pri zaostanku treh točk (19:22) je Kotnik vzel polminutni odmor. Vendar ne polminutni odmor, ne menjava Andreja Gruta z Nejcem Pušnikom - v ekipi Posojilnice Doba igra še dva slovenska odbojkarja, in sicer slovenski reprezentančni organizator igre Rok Satler in Miha Kosl, ki sta oba v preteklosti igrala tudi za Calcit Volleyball -, nista prinesla preobrata.

Drugi niz se je začel z vodstvom 3:0 domače ekipe, toda sledilo je nekaj napak ob mreži, pri gostih se je razigral AnGrut, ki se je vrnil v igro in Dob je prvi tehnični odmor odšel s točko prednosti. Minuta odmora je očitno bolj koristila domači ekipi, ki je spet strnila svoje vrste, popravila igro v bloku in ob drugem tehničnem odmoru vodila s 16:13. Ko so po avtu Mihe Kosla Kamničani povedli z 18:13 se je zdelo, da je tudi ta niz odločen v njihovo korist, vendar se gostje niso predali. Domači so naredili preveč lastnih napak, ki so jih gostje seveda hitro kaznovali in na 22. točki je sledilo izenačenje. Kljub temu so do prve zaključne žoge prišli domači odbojkarji, a je ostala neizkoriščena. Sledili sta dve napaki do takrat odličnega Pokeršnika, prva ob prestopu, druga pa ob sprejemu začetnega udarca Wlodarczyka in namesto, da bi Calcit Jana Volleyball vodil že z 2:0 v nizih, so gostje prišli do svojega prvega niza na tekmi.

Očitno še pod vtisom izgubljenega drugega niza, so Kamničani vstopili v tretjega, v katerem je korak z gosti držal le Jan Planinc, medtem ko je pri gostih Satler odlično razigral soigralce. Posledica tega je bilo vodstvo gostov z 8:5. Da se odbojka danes igra v valovih, kot je pred tekmo dejal trener Kamničanov Marko Brumen, se je potrdilo tudi v nadaljevanju tretjega niza. Najprej so Kamničani z odlično igro ušli za štiri točke, nato pa se jim je Dob približal le na točko zaostanka (15:16), tako da se je obetala še ena zanimiva končnica niza, v katerem je v domači ekipi Pokeršnika zamenjal Domen Kotnik. V njej so bili bolj zbrani Brumnovi varovanci, ki so preko Planinca in Matjaža Sušca prišli do treh zaključnih žog. Že prvo je izkoristil Sušec.

V četrtem nizu, v igro se je v domači ekipi vrnil Jan Pokeršnik, si niti ena ekipa do desete točke, ko sta bili še enkrat več izenačeni, ni priigrala več kot točko prednosti. Toda po dveh lastnih napakah Kamničanov so gostje povedli z 12:10, zato je Marko Brumen vzel polminutni odmor, ki je njegovim varovancem očitno koristila, saj je hitro sledilo novo izenačenje. A ne za dolgo, kajti Dob je v naslednjem "valu" ušel za tri točke (19:16), do konca niza pa je svojo prednost le še povišal, tako da je o zmagovalcu prve četrtfinalne tekme pokala CEV odločal peti niz. V njem so bolje začeli Kamničani, ki so po dobrem napadu Pokeršnika ter blokih Jerneja Stavbarja in Sušca povedli s 3:0, po še enem bloku Stavbarja pa je bilo že 4:0. S štirimi točkam prednosti so domači odbojkarji vodili tudi ob menjavi strani, a jim to še zdaleč ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja, kajti po bloku Geralda Reiserja je sledilo prvo izenačenje v petem nizu (10:10). V gostujoči ekipi je imel zato izenačenje ob Satlerju največ zaslug Nejc Pušnik. Za nekaj lažjo končnico tekme je z uspešnim napadom poskrbel Sušec (13:11 za Calcit), po napaki Wlodarczyka pa je bilo že 14:11 za domačo ekipo. Že kar prvo zaključno žogo za končno zmago je izkoristil Planinc.

Ne spreglejte