Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
16. 5. 2013,
16.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Vinčić Slovenija Nemčija odbojka

Četrtek, 16. 5. 2013, 16.16

7 let, 12 mesecev

Brez strahu pred Nemci: Tukaj smo, da se učimo, tekmujemo in zmagujemo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za odbojkarji slovenske izbrane vrste je 14 dni priprav. Prvi test z imenom Avstrija so opravili z odliko, v petek in soboto pa se bodo v Prekmurju dvakrat pomerili še s favorizirano Nemčijo.

Čeprav slovenska reprezentanca še vedno preizkuša določene taktične zamisli, selektor Luka Slabe poudarja, da je tudi na prijateljskih tekmah pomemben rezultat in ime tekme ne sme biti izgovor za morebiten poraz: ''Tudi na prijateljskih tekmah je rezultat pomemben, čeprav trenerji ponavadi preizkušamo različne taktične zamisli, to ne sme biti izgovor za poraz. Tukaj smo, da se učimo, tekmujemo in zmagujemo. Nemci so odličen nasprotnik peti na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu in svetovni ligi.'' Nemci, ki jih vodi belgijski strokovnjak Vital Heynen, bodo proti Sloveniji igrali brez številnih zvezdnikov, a ekipa je še vedno vredna vsega spoštovanja. V Murski Soboti ne bo dveh najboljših korektorjev Györgyja Gorzerja in Jochena Schöpsa, ne bo niti prvega podajalca Simona Tischerja. Najbolj zveneča imena bodo tako sprejemalec Denis Kaliberda, v minuli sezoni soigralec Tineta Urnauta, bloker Marcus Böhme in podajalec Lukas Kampa.

Slabe med vrsticami že izdal podajalsko dvojko

Po prijateljskih tekmah z Avstrijo sta se ekipi nazaj priključila tudi Jan Klobučar in Jan Brulec. Selektor bi jima dal več priložnosti, a pogreša njuno prepotrebno samozavest, ko stojita na igrišču. ''Oba Jana sta se nam na začetku tedna zopet pridružila in odlično opravljata svoje delo, pogrešam pa malenkost več podjetnosti in samozavesti ko sta na igrišču. Brulec ta vikend ne bo v kadru za tekmi z Nemci, igralni čas si bosta porazdelila Dejan Vinčić in Gregor Ropret,'' je Slabe z zadnjim stavkom, če le ne bo prišlo do kakšne neljube poškodbe, med vrsticami potrdil, na katera dva podajalca bo računal v prvem krogu kvalifikacij za SP, ki bodo od 24. do 26. maja potekale s Stožicah. Nasprotniki Slovenije bodo reprezentance Izraela, Madžarske in Moldavije.

Proti Nemcem tudi z vročičnim Gasparinijem

Po besedah soigralcev v reprezentanci se ''Vinkotu'', ki je bil tekmovalno odrezan od sredine decembra preteklega leta, se pavziranje niti ne pozna, a Slabe kljub vsemu še ni najbolj zadovoljen. ''Mislim, da Dejan še ni tisti pravi in tega se zaveda tudi sam, je pa konkurenčen in izredno delaven. Tekmi z Nemčijo bosta pokazali veliko več, kot tisti dve z avstrijsko reprezentanco.''

Slovenija bo nemške odbojkarje pričakala v polni postavi, saj težav s poškodbami nimajo. Malce je zbolel le Mitja Gasparini, imel je tudi dva dni vročine, a Izolan bo za petkovo tekmo z Nemčijo nared in na voljo selektorju.

Prve tekma bo v petek ob 19.00 v športni dvorani OŠ I Murska Sobota.

Ne spreglejte