Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
18.12

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ameriški nogomet liga NFL

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 18.12

5 let, 2 meseca

Brat proti bratu: kdo bo za nasvet prosil očeta?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lani so izgubili v finalu konference, letos jim je uspelo. 49ers in Ravens grejo na Super Bowl. In tako si bosta na največjem enodnevnem športnem dogodku nasproti stala brata trenerja.

Na 47. Super Bowlu se bodo tretjega februarja v New Orleansu pomerili San Francisco 49ers in Baltimore Ravens. Ekipa trenerja Jima Harbaugha je v finalu konference NFC v nedeljo z 28:24 premagala najboljšo ekipo rednega dela Atlanto Falcons, varovanci trenerja Johna Harbaugha pa so v finalu AFC z 28:13 presenetili New England Patriots. Družinski dvoboji v športu niso nekaj novega (spomnimo se na teniški sestri Williams), v najbolj priljubljeni ameriški ligi pa se bo zgodilo prvič, da si bosta na tekmi vseh tekem nasproti stala brata. "Ne vem, če sva kdaj sanjala tako velike sanje," je dejal John Harbaugh, trener Ravensov, ki bodo igrali za svoj drugi Lombardijev pokal. Za 49ers bo to prvi nastop na Super Bowlu po 18 letih, igrali pa bodo za svojo šesto veliko lovoriko.

Brata loči 15 mesecev. Z ameriškim nogometom živita od malega, saj je bil trener tudi njun oče Jack in to kar 41 let. Jim in John še danes posnetke svojih tekem in tekem nasprotnikov za analizo pošiljata očetu. Le kako bo pred Super Bowlom? To zna biti nekoliko nerodna situacija. Ker oba zagovarjata podoben ameriški nogomet, skrivnosti med ekipama ne bo. "Imajo zelo fizične igralce. Dobro tečejo z žogo, podajajo jo. Njihov podajalec je vsepovsod po igrišču. V obrambi igrajo zelo agresivno. To je razlog, da so na Super Bowlu. Všeč mi je, kako igrajo," o Jimovih 49ersih pove John. "Mislim, da sta najini ekipi zelo podobni. Igramo zelo podoben nogomet. To bo super tekma."

Gonzalez odigral zadnjo tekmo, Lewisa čaka še Super Bowl

V nedeljo sta bila dva bodoča člana hiše slavnih v igri za Super Bowl, zdaj je samo še eden.

Tony Gonzalez je bržkone odigral svojo zadnjo tekmo. S 14.268 jardi in 103 "touchdowni" je najboljši "tight end" v zgodovini lige. S Falconsi je po 16 letih v ligi prejšnji teden prvič dobil tekmo končnice, nedeljski finale proti San Franciscu pa so izgubili. "Najbrž sem zadnjič nosil ta dres. Po pravici povem, da ga nisem želel sleči. A vse lepe stvari se enkrat končajo in to je bila najbrž moja zadnja sezona. Za mano je res neverjetna pot. Nisem povsem prepričan, a skoraj zagotovo ne bom več igral." Kljub porazu ni bil preveč razočaran.

Ena tekma pa še čaka Raya Lewisa. Je srce obrambe Ravensov in v tej končnici igrajo tudi zanj. Da se po 17 letih poslovi s svojim drugim prstanom. "Ko si enkrat prvak, za vedno ostaneš prvak. In to je najlepša stvar, ki si jo bom zapomnil za vse večne čase." Kljub zavidljivi starosti sta oba še naprej v vrhunski formi. Kdo ve: morda si premislita.

Ne spreglejte