SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Borut Petrič novi trener dubrovniškega Juga

1

termometer

Legendarni slovenski plavalec Borut Petrič je novi trener dubrovniškega Juga.

Petrič je nastopil na olimpijskih igrah v Montrealu leta 1976, Moskvi leta 1980 in v Los Angelesu leta 1984, najbolj pa je zablestel na evropskem prvenstvu v Splitu leta 1981, ko je osvojil zlato kolajno na 400 metrov in srebrno na 1500 metrov. "ubrovniku nameravam ostati dlje časa in s tukajšnjimi plavalci narediti dober izid. Dogovorili smo se za eno leto. Sem sem prišel raziskati situacijo, tukaj so plavalci, ki obetajo, ki so bili že dobri (npr. Ivan Bilić op.p.), pogoji za delo so fantastični, mladih je veliko in prostor za dobre rezultate je. Za natančno oceno pa rabim kakšnih 14 dni, saj je to velik klub z veliko plavalci," ob imenovanju na mesto trenerja dejal Petrič, ki je bil nazadnje eden od trenerjev pri Triglavu iz Kranja.

Ob Petriču je plavalni klub Jug okrepila tudi slovenska reprezentantka Tanja Šmid, ki je nastopila na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu, na evropskem prvenstvu leta 2010 pa je na 200 metrov prsno osvojila odličje srebrnega leska. "Tanja je v Dubrovniku na dolgih pripravah, v Slovenijo se bo vračala zaradi šolskih obveznosti. Špela Bohinc pa bo tukaj morda štiri mesece na leto. Delo z njima bom nadaljeval, sicer pa smo v Sloveniji zamenjali klub in se pridružili ljubljanski Iliriji," je o delu s slovenskima reprezentantkama povedal Petrič, zadovoljen, da je prišel v sredino, kjer ima plavanje izredno veljavo.

S svojima varovankama, pridružil se bo še triglavan Emil Tahirovič, se namerava Petrič v jesenskem obdobju udeležiti tudi tekem svetovnega pokala, novembra pa evropskega prvenstva v Franciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin